Kılıçdaroğlu sanatçılarla biraraya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumu ileri çeken güç ve dinamiğin sanatçılar olduğunu belirterek, “Onların beyni gerçekten çok ileridedir ama onların beynine çoğu kez politikacılar tahammül edemez. Tahammül edemeyenler çağının gerisinde kalanlard

KEMAL KILIÇDAROĞLU SANATÇILARLA BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın başkanlığını yaptığı İstanbul Yaşam Derneği tarafından Mövenpick Hotel'de düzenlenen gecede tiyatro sanatçılarıyla biraraya geldi. Geceye Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP milletvekilleri Mehmet Sevigen, Çetin Soysal, sanatçılar Tarık Akan, Rutkay Aziz, Levent Kırca, Okan Bayülgen, Tamer Karadağlı, Erol Günaydın, Metin Akpınar, Gazeteci Uğur Dündar da katıldı. Gecede merhum gazeteciler Hrant Dink, İlhan Selçuk ile tutuklu gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, Mustafa Balbay ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın fotoğraflarının yer aldığı "Susturamazlar" isimli bir slayt gösterisi yapıldı. Slayt gösterisi konuklar tarafından uzun süre alkışlandı.


 "TOPLUMU İLERİYE ÇEKEN GÜÇ SANATÇININ VE DÜŞÜNCE ADAMININ ELLERİNDEDİR"

 Kemal Kılıçdaroğlu gecede sanatçılara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında sanatçının önemini anlatan Kılıçdaroğlu, "Toplumu ileriye götüren, toplumda çok daha iyi şeyler düşünen, toplumu ileriye çeken güç sanatın, sanatçının ve düşünce adamının ellerindedir. Onların beyni gerçekten yaratıcıdır. Ama o beyinlere çoğu kez politikacılar tahammül edemezler. Çünkü onlar çağın gerisinde kalan kişilerdir tahammül edemeyenler. Tahammül edenler ise onları alırlar onları ödüllendirirler, onurlandırılar. toplumun daha iyi noktalarına taşırlar. Bizim yapmamız gerekende bu. Bunu yapmak istiyoruz." dedi.

 "SUSMAYANLAR BEDEL ÖDÜYORLAR"

"Susmayanlar bedel ödüyorlar" diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Az önce 'Susturamazlar' diye bir küçük bir film izledik. Susmayanlar bedel ödüyorlar. Bizim gibi ülkelerde aydınlar hep bedel ödemişlerdir. Ağır bedeller ödüyorlar. Şimdi bedel ödeyenlerin bir kısmı Silivri'de hapishanelerde bir kısmı yazı yazmaktan alıkonuldu. Bir kısmı doğru düzgün karikatür çizemez, bir kısmı televizyonlarda program yapamaz hale geldiler. Ama bunları aşmak hepimizin görevi. Güzel bir slogandan bahsettiniz 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ben işçi sendiklarına gidip konuşma yaparken onlara şunu söylüyorum. Siz bu sloganı ilk atanların yanında atmadınız. Sıra size geldiği zaman attınız ve o yüzden işçi sendikları bu hale geldi."

 "BEDEL ÖDENECEKSE BEDEL ÖDEMEKTEN KORKMAYALIM"

 Haksızlığa karşı herkesin isyan etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu,"Baş kaldırması lazım. İtiraz etmesi lazım. Bunu yapmayın demesi lazım. Ama geldiğimiz noktada sesini yükseltenlerin sayısı gittikçe azalıyor. Bu toplumda bir karamsarlığa yol açıyor. Gelin sesimizi biraz daha yükseltelim. Bedel ödenecekse bedel ödemekten korkmayalım. Çünkü toplumu ileriye taşımak için bedel ödeyenler bu toplumun aydınlık yüzü olmuşlardır. onları her zaman saygıyla andık. Bundan sonrada anacağız. Bedel ödeyenler tarihe adlarını görkemli sayfalara işlemişlerdir. Onları işleyenler de bizleriz aslında bu nedenle gönlümüzde yatan hiçkimse bedel ödemesin. Özgür bağımsız güzel bir Türkiye'de hepimizi huzur içinde yaşayalım. Ama ne kadar istersek isteyelim bazen onları gerçekleştiremiyoruz. Ama sanat ve sanatçı varken, düşünen insanlar varken, bilim insanları varken eğer bizler bağımsızlığı isityorsak kendi özgürlüğümüzü istiyorsak toplumun özgürlüğüyle beraber istiyorsak eminim biz karanlıkları aydınlağa çıkaracaz" diye konuştu.

"DİLERİM 13 HAZİRAN'DA TÜRKİYE BİR BAŞKA SABAHA UYANACAKTIR"

Rutkay Aziz yaptığı konuşmasında, "Her ülkenin seçimi önemlidir. Ama sanıyorum ki, 12 Haziran Türkiyesi'ndeki seçim olağanüstü bir seçim olma önemi taşıyor. Yani rejim oylanacaktır. Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti bugünden yarına bu halkımız 12 haziran'da o seçime gidecektir. İnanıyorum ki, adaletsizliğin, işsizliğin, yalanın, dolanın, korkunun, şüphenin, sindirmenin bu kadar egemen olduğu bir düzen dilerim 13 Haziran'da Türkiye bir başka sabaha uyanacaktır" dedi.

GECEDE ONUR PLAKETLERİ VERİLDİ

Gecede, Tekel işçileri Şerife Demir ile Funda Çandıroğlu, Avukat Rezan Epözdemir, Penguen Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erdil Yaşaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Ek Yayınlar Yazı İşleri Müdürü Miyase İlknur, Okan Bayülgen, Tarık Akan, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Yıldız Kenter'e "Onur Plaketi" verildi.

UĞUR DÜNDAR'A PLAKETİNİ KILIÇDAROĞLU VERDİ

Gazeteci Uğur Dündar Onur Plaketi'ni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi. Plaketi aldıktan sona konuşan Uğur Dündar, "Bu ülkede gazeteci olmak, hele de soruşturmacı gazeteci olmak ve halkın gerçekleri öğrenme hakkından başka hiçbir gücün önünde eğilip, bükülmemek çok zordur. Zordur ama başarılır. Başaranların başına da gelmedik şey kalmaz. Şu süreçte en çok ağırımıza giden bu ülkenin bankaları soyulurken, hortumlanırken, ülke yağmalanırken, çeteler peşpeşe faili meçhul cinayetler işlerken tek satır yazı yazmayan sahtekar gazetecilerin bugün sadece halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazetecilere ders veriyor gözükmeleri, buna cüret etmeleri ağırımıza gidiyor. Bu nedenle ben başta sevgili Nedim Şener olmak üzere halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmetten yılmayan ve sevgili kardeşim Yılmaz Özdil adına da bu ödülü almaktan onur duyuyorum." diye konuştu.

"OYUM CHP'YE"

Sanatçı Levent Kırca kendisine plaket verilmediği için üzüldüğünü söyleyerek, her şeye rağmen oyunu CHP'ye atacağını belirtti.

"TOPLANTIYI ÇOK YERİNDE BULDUM"

Sinema sanatçı Metin Akpınar gecenin keyfli geçtiğini belirterek, "CHP'nin sanatçı ve sanatla ilgili sorunlara çözüm üretmek üzere yaptığı bu toplantıyı çok yerinde buldum. " dedi. Sanatçı Tamer Karadağlı da güzel keyifli bir gece olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri