KLARNET VE KEMAN USTALARI AYNI SAHNEDE BULUŞTU

Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde her ay düzenlenen ‘Serkan Çağrı ile Müziğe Dair’ adlı programın bu ayki konuğu ünlü keman virtüözü Baki Kemancı oldu.

Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda klarnet üstadı Serkan Çağrı ile performans sergileyen Baki Kemancı, Küçükçekmecelilerin kulaklarının pasını sildi.

 ONLAR ÇALDI KÜÇÜKÇEKMECELİLER SÖYLEDİ

 Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda 2 saat boyunca Serkan Çağrı ile Baki Kemancı, ‘Nasıl Geçti Habersiz, Gönül, Firuze, Tanrı İstemezse, Uslan Artık Deli Gönül’ gibi dillere pelesenk olan şarkıları icra ederken; katılımcılar da şarkı söyleyerek onlara eşlik etti.

 ‘MÜZİK BİZİM AYRILMAZ PARÇAMIZ’

 Enstrümanların müzisyenlerin kendilerini ifade etme aracı olduğunu belirten Serkan Çağrı, “Müzik bizim ayrılmaz bir parçamız.  Albüm çıkarırken çok pimpirikli oluyoruz. Müzisyenler biraz panik ataklı insanlar oluyor. Ancak asıl önemli olan burada sizinle karşı karşıya geldiğimizde ne olduğu.”dedi.

 ‘BAMBAŞKA, FARKLI BİR ÇALIŞMA OLMALI’

 Baki Kemancı da, 2014’te yeni albüm çıkartmayı düşündüğünü belirterek, “Bu sefer bambaşka, farklı bir çalışma olmasını istiyorum.”dedi. Sanatçılarla çalışırken en çok sıkıntıya düştüğü konunun da, insanlardan gelen istekler olduğunu kaydeden Kemancı, “Her şeyi isteyebilir vatandaş. Siz de orada onu çalmak zorundasınız.  İşte bu noktada sanatçıyla aranızdaki iletişim çok önemli.”diye konuştu.

 KEMAN TAKSİMİ BÜYÜLEDİ

 Ayrıca Klarnet Festivali’ndeki yarışmada birinci olan ‘Onur Çalışkan’ı da sahneye davet eden Çağrı’nın, genç virtüözle birlikte sergilediği performans büyük alkış aldı. Baki Kemancı ise taksim icrasıyla katılımcıları büyüledi. Küçükçekmeceliler, keman ve klarnetin düellosu ile de eğlenceli dakikalar yaşadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri