Kralların orkestrası Bahçeşehir’e geliyor

İstanbul’un kültürel etkinliklerinin kalbi olacak Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi, “kralların orkestrası” eşliğinde ve seçkin davetlilerin katılımıyla 18 Aralık 2011 saat 20.00’de açılıyor.

 Başaksehir’in çehresini değiştirecek merkezin açılışı için kültür-sanat camiasından tanınmış simalar, ünlü sanatçılar, tanınmış çok sayıda davetli ve üst düzey devlet protokolü bir araya geliyor. Aralarında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunacağı 1200 konuk, 600 m2lik muhteşem sahneyi dolduracak Londra Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nı dinlerken, kültür ve sanat merkezi semaları da bu seçkin orkestranın müziğini hafızasına alacak.

1946 yılında kurulan İngiliz Kraliyet Orkestrası; ülkelerinin en iyi müzisyenlerinden kurulu ekibiyle, verdiği konserler ve yorumlarıyla dünyaca tanınan hatırı sayılır bir ekipten oluşuyor. Klasik müzik dışında birçok farklı tarzda yorumlar da yapan orkestra, dünyaca tanınmış pop ve rock grupları ve ünlü isimlerin albümlerinde orkestra düzenlemeleri de yaptı.

Misafirler konser öncesinde kokteylde buluşarak sohbet etme imkanı bulacak. Açılış töreninin ev sahipliğini de üstlenecek olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ve diğer protokol üyelerinin açılış konuşmasının ardından  80 sanatçısı ile Filarmoni Orkestrası sahne alacak.

Profesyonel büyük bir ekibin görev alacağı organizasyonda, Merkezin açılışı çok sayıda basın mensubu tarafından da takip edilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri