Kültür başkenti Esenyurt

Esenyurt Belediyesi Kültür Sanat eğitimlerinde kursiyer olan yetişkin ve küçük öğrenciler mezuniyet sertifikası almanın heyecanını yaşadılar.

Sertifika takdim programına Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Belediye başkan yardımcıları, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Her dalda eğitim var
Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen sertifika şöleninde kursiyerler aldıkları eğitimler ile becerilerini sergilediler. Esenyurt Belediyesinin 8 ayrı kültür merkezinde 29 branşta bugüne kadar toplam 10 bin kursiyer sertifika aldı. Bu branşlar Bağlama, Gitar, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Folklor,  Resim, Şiir okuma, Diksiyon, Tiyatro, Ebru Sanatı, Hat Sanatı, Takı Tasarım, Bilgisayar, Web tasarım, İngilizce gibi birçok daldan oluşmaktadır. Ayrıca Resim, Ebru Sanatı, Takı tasarım ve Hat sanatı eserlerinin gösterildiği birde sergi açıldı.
Esenyurt Kültür Merkezinde açılan sergiyi Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu birlikte gezerek çalışmaları yakından gördüler.
Kadıoğlu ‘ Gurur tablosu’
Programda ev sahibi olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, kültür merkezlerinin ve kursiyerlerin sayısının artacağını söyledi. Başkan Kadıoğlu, ‘ Bugün bu salonda bir gurur tablosuyla karşı karşıyayız. Şükürler olsun ki ilçemize 8 tane kültür merkezi kazandırdık. Birçok ilçede bir tane bile yokken biz içinde çok sayıda kültür sanat imkânı olan 8 merkezimiz ile hizmet veriyoruz. Önümüzdeki günlerde Kıraç bölgemizde 6 bin metre karelik devasa bir kültür merkezini inşa ederek halkımızın hizmetine sunacağız. Kültür merkezlerimizden faydalanan ve sosyal yaşamlarını bu alanlarda yükselten kursiyerlerimizin sayısının bundan sonrada artarak çoğalacağına inanıyorum. Sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi kutluyorum’ dedi.
Kaymakam Uyumaz ‘binlerce kabiliyetli insanımız var’
Başkan Kadıoğlu ardından söz alan Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt’un her alanda hızla geliştiğine vurgu yaptı. Kaymakam Uyumaz, ‘İlçemizde binlerce kabiliyetli insanımızın olması bizim için sevindirici bir olaydır. Esenyurt her alanda hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe olmuştur. Bu kadar çok sayıda kültür merkezinin, ilçenin farklı noktalarında olması faydalı bir çalışmadır. Bu kültür merkezlerini Eseyurt’a kazandırarak, vatandaşlarımıza imkân sağlayan Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Eğitimlerini tamamlayarak mezun olan kursiyerleri de tebrik ediyorum’ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri