Kursiyerlerden halk müziği konseri

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Türk Halk Müziği atölye korosu, bağlama ustası Çetin Akdeniz şefliğinde ilk konserini verdi.

Yaklaşık iki yıldır halk müziği çalışmalarını, ünlü bağlama virtüözü Çetin Akdeniz eğitmenliğinde sürdüren koro, yıl sonu konserinde Küçükçekmecelilerle buluştu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konsere Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’da katıldı.

 Her bölgeden türküler seslendirildi

Türkü severlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konserde, 30 kişilik koroya 10 kişilik saz ekibi ve 7 kişilik orkestra eşlik etti. Konserde koristler, Çetin Akdeniz şefliğinde, ‘ Dostum Dostum, Uzun Kavak, Bir Ay Doğar, Gurbet, Bahça Duvarından Aştım, Tabancamın Sapını’ gibi Türkiye’nin pek çok yöresine ait türküler seslendirdi.

Çetin Akdeniz’in solo performansının da büyük beğeni topladığı konserde, katılımcılar türkülere alkışlarla hep bir ağızdan eşlik etti.

Konser sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, halk müziği kursiyerlerini tebrik ederek, Çetin Akdeniz’e günün anısına çiçek verdi. Akdeniz de Başkan Yeniay ve Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ettiği konuşmasında, halk müziği ile ilgilenenleri önümüzdeki sezonda devam etmesini planladıkları atölye çalışmasına davet etti.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri