‘KURTULUŞUNUN 93. YILINDA KARS’

Milli Mücadelenin kazanılan ilk zaferi olan Kars’ın, düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü, Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Şairler ve Aşıklar Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen programda kutlandı.
VEDAT AKÇAÖZ ARŞİVİNDEN KARS’IN TARİHSEL SEYRİ 
Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından birini teşkil eden ve 30 Ekim 1920’de düşman işgalinden kurtarılan Kars’ın tarihsel seyri, Kars Kültür Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçaöz arşivinden derlenen ‘Tarihten Kareler Kars Fotoğrafları’ adlı sergide bir araya getirildi. Sergiyi Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek’te gezdi. 


‘DEVRALDIĞIMIZ EN BÜYÜK MİRAS, KORKUSUZLUKTUR’
Programın devamında ise İstanbul Şairler ve Aşıklar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Tuncay Zavotçu, yaptığı konuşmada, katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür etti. Zavotçu,  ‘ Kars  tarih boyunca 72 kez işgal edildi ve hiçbir zaman düşmana baş eğmedi.  Bizim atalarımızdan devraldığımız en büyük miras yiğitlik, mertlik, korkusuzluktur.’diye konuştu. 

KAFKAS KARTALLARI İLGİYLE İZLENDİ
Aşıklar; Mustafa Aladağ, Yahya Bilican, İsahan İstek, Mustafa Kurbanoğlu ve Necdet Kuyumcu’nun verdiği konserle renklenen programda, Ozan Tuncay Zavotçu’da şiir dinletisi sundu. 
Programa damgasını ise  geçtiğimiz yıl ‘Yeteneksizsiniz’ yarışmasında finale kalan Kafkas Kartalları Folklor Grubu’nun yöreye özgü halk danslarını vurdu. Yaptıkları gösteriyle tüm yurtta ses getiren Kafkas Kartalları’nın  sahnelediği Kars’a özgü halk dansı, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri