Kütüphane Haftasının 49. Yılı

Kütüphane Haftası’nın 49. Yılı dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde ilçedeki okul öğrencilerine “Kitap Okuma Kültürü ve Araştırma Alışkanlığının Kazandırılmasında Kütüphanelerin Rolü” konulu seminer verildi.
Kütüphane Haftası’nın 49. yılı dolayısıyla düzenlenen seminerde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi Yönetim Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Işıl İlknur Sert, ilçedeki öğrencilere “Kitap Okuma Kültürü ve Araştırma Alışkanlığının Kazandırılmasında Kütüphanelerin Rolü” konulu seminer verdi. 

“Doğru Bilgi Kitaplardan Alınır”    
Seminerde konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi Yönetim Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Işıl İlknur Sert, öğrencilere kitap okuma ve kütüphanelerde araştırma yapmanın faydalarını anlattı. İnternet üzerinden yapılan araştırmaların doğurabileceği sonuçlara da değinen Sert, “Doğru bilgi kitaptan alınır. Özellikle internet üzerindeki bilgiler her zaman değiştirilmeye müsaittir kütüphaneler çalışmak için her zaman en rahat ve uygun yerlerdir. İnternette edineceğimiz bilgilerden çok daha fazlasını kitapların arasında bulabiliriz. Özellikle bulduğumuz bilgilerin kaynakları da çok önemlidir. Ödevlerimizde mutlaka bir yerden bilgi kullanırken, kaynağını belirtmemiz gerekmektedir” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Merkez Kütüphanesi Hakkında Bilgi Verildi…
Kütüphane Sorumlusu Hilal Çuhadar, Beylikdüzü Belediyesi Merkez Kütüphanesi’nin 24 bin kitaba sahip olduğunu, internetten dünya kütüphanelerine ulaşım imkanı sağladığını ve görme engelliler için özel kütüphanesi bulunduğunu belirterek, İstanbul ve Türkiye’nin en önemli kütüphanelerinden biri olduğunu ekledi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi ve bununla entegre olarak çalışan Cahit Zarifoğlu ve Gürpınar Ticaret Meslek Liseleri ile Galip Balkar Ortaokulu’nda bulunan halk kütüphaneleri hakkında bilgiler verdi. Çuhadar, tüm dünyada kullanılan Dewey sınıflama sistemi uluslararası kütüphane standartlarına uygun olarak hazırlanan Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Halk Kütüphanesi’nde kullanılmakta olup, diğer kütüphanelere de internet aracılığı ile her an iletişim sağlanabildiğini söyledi. Kitapların güvenlik sistemleri, ödünç verme, iade ve takip işlemlerinin, Radyo Frekans Kimlik Tanımlama Sistemi ile yapıldığını anlattı. Çocuklar için oluşturulan kütüphanede küçük yaşlardan itibaren minik öğrencilerin kitap okuma ve kütüphanede vakit geçirme alışkanlığı kazandıklarını ifade etti.

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, seminerin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi Yönetim Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Işıl İlknur Sert’e plaket ve çiçek takdim etti.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri