Medeniyetler defilesi büyük beğeni topladı

Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İstanbul Arel Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri, Mimar Gaudi’nin eserlerinden esinlenerek hazırladıkları çalışmalarını 'Medeniyetler Beşiği Anadolu Defilesi' ile görücüye çıkardı.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’ndeki defileye, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Arel Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gözükara, Arel Üniversitesi Rektörü Mehmet Çivi, öğretim görevlileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı defile moda ve sanatseverler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Defile, Kübist ressamlar ve Art Nouveau akımının öncüsü olan ünlü mimar Gaudi'nin eserlerinden yola çıkarak tasarlandı.

 Özverili bir çalışmanın ürünü

Büyükçekmece Belediyesinin her zaman üniversitelerle işbirliği yapmaktan yana olduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Arel Üniversitesi ile beraber çalışmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi. Üner konuşmasını şu şekilde sürdürdü, "Moda ve Tekstil Tasarım bölümü öğrencilerinin Büyükçekmece'ye bağlı Atatürk Kültür Merkezi'nde defile yapmaları bizim için çok güzel oldu. Onları zevkle izledik, büyük emek harcandığına şahit olduk. Öğrencilerimizin hepsini kutluyor, tebrik ediyorum."
Defilenin hazırlanış süreci hakkında bilgi veren Arel Üniversitesi Moda Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Berkol, kısa sürede hızlı bir şekilde çalışarak defileyi hazır hale getirdiklerini söyledi. Berkol şöyle kunuştu; "Yılın başında, çocuklara da danışarak sevdikleri konu olmasını önemsiyorum. Konuyu saptıyoruz, ondan sonra konu hakkında çalışmalar yapıyoruz. Medeniyeti tanıyoruz daha sonra da o medeniyete uygun giysileri yapıyoruz. Çocuklarım çok özverili çalıştılar."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri