Mevlana'yı Kurtlar Vadisi oyuncuları karşılayacak

MEVLANA ve ailesinin Konya'ya gelişinin 783'üncü yıldönümü kutlanacak
MEVLANA ve ailesinin Konya'ya gelişinin 783'üncü yıldönümü nedeniyle 3 Mayıs tarihinde düzenlenecek temsili karşılama töreniyle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Mevlana'yı sanatçı Barış Hayta, Sultan Alaaddin Keykubat'ı da Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İbrahim Velid rolünü oynayan Payidar Tüfekçioğlu canlandracak. Aynı dizide oynayan Neco da Mevlana'nın babası Sultan-Ul Ulema rolünde olacak.

Mevlana Müzesi'nin arkasında bulunan Gül Bahçe'de gerçekleştirilecek olan temsili karşılama programında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın eşi Gazi Hatun'u sanatçı Ece Pirim ve Vezir Celalettin Karatay'ı da Cem Kurtoğlu oynayacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Tahir Akyürek konuyla ilgili şunları söyledi:

"İnsanlara sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü öğreten Hz. Mevlana, 783 yıldır Konya'nın manevi lideridir. Konya'nın yüzyıllardır sevgi ve barış başkenti olmasının nedeni Hazreti Mevlana ve ailesidir. 783 yıldır Mevlana öğretisiyle aydınlanan Konya şehri adına kendilerini bir kez daha karşılamaktan mutlu olacağız. Hz. Mevlana'nın barış, sevgi ve hoşgörünü anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günümüzde, tüm dünyaya ışık olan Hazreti Mevlana ve ailesinin temsili karşılama törenine herkesi bekliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri