Nasuh Mahruki Büyükçekmeceliler ile buluştu

Nasuh Mahruki’nin “Kendi Everestinize Tırmanın” isimli söyleşisi Büyükçekmece Sivil Savunma Müdürlüğü ve Büyükçekmece Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü’nün iş birliği ile Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Türkiye’nin en iyisi

Akut’un kurucu üyesi ve başkanı olan aynı zamanda yazar, fotoğrafçı ve profesyonel sporcu Ali Nasuh Mahruki, Sovyetler Birliği sınırları içinde kalan 7000 metreden yüksek beş dağa tırmanarak, Rusya dağcılık federasyonu tarafından ’’Kar Leoparı’’ Unvanını almıştı. 1996 yılında yeni kıtanın en yüksek dağına tırmanarak ’’yedi zirveler’’ hedefini tamamlayan 44’üncü sporsu olan Mahruki, 1995 yılında da Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk dağcı oldu. Doğuştan gelen kabiliyetlerin farkında olunca ve amaçlar doğru belirlenince dünyanın tepesine bile çıkılabileceğini gösteren bir Türk olan Mahruki tecrübelerini düzenlenen söyleşide Büyükçekmeceliler ile paylaştı.

 Başarının yollarını anlattı

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Mahruki hayatın içinden örnekler vererek öğrencilere, “Her zaman kendinize bir hedef belirleyin, yaptığınız işe odaklanın. Disiplinli, istekli, istikrarlı olabilirseniz başarıya ulaşabilirsiniz. Öncelikle kendinize bir potansiyel oluşturup o potansiyeli belirleyelim. Herkesin bir yeteneği vardır bu yeteneği keşfedip hayatımızı bu yeteneğe göre inşaa etmeliyiz. Hayatta hepimizin karşısına engeller çıkar önemli olan bu engelleri tecrübemizle aşmaktır” dedi. 

Fotoğraf sergisi düzenlendi

Nasuh Mahruki’nin objektifinden zirvelere, coğrafyalara, kültüre, insana ve yaşama dair fotoğrafların yer aldığı “Yeryüzü Güncesi” isimli karma fotoğraf sergisi de Büyükçekmeceli vatandaşların beğenisine sunuldu. Yeryüzü Güncesi Nasuh Mahruki’ den Kendine ve dünyaya doğru keyifli bir yolculuk yapmak isteyen katılımcılar seminerden sonra birbirinden güzel ve değişik ortamlarda çekilen fotoğrafların sergisini de inceleyerek Mahruki’nin hayatından kesitleri fotoğraflarla gördüler. 

Atatürk’ü örnek alıyorum

’’Kendi Everest’inize tırmanın’’ adlı seminer sonunda seyircilerin sorduğu soruları içtenlikle cevaplayan Mahruki, örnek aldığı tek insan Atatürk olduğunu söyleyerek, “Hayatımda sadece Atatürk’ü örnek aldığını söyledi ve hayattan aldığı tecrübelerini sorular üzerine yanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri