Öymen, Büyükçekmece de gündemi değerlendirdi

Büyükçekmece Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Türkiye'nin önemli diplomatlarından, siyasetçi ve yazar Onur Öymen, gündeme ilişkin bir söyleşi gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşi ve imza gününe Büyükçekmecelilerin ilgisi beklenenin çok üstünde oldu.

 

"Vatan toprağı kutsaldır, korunmalıdır"

 

 Onur Öymen, ağırlıklı olarak gündemdeki Süleyman Şah Türbesi'nin tartışmalı bir şekilde taşınması olayını değerlendirdi. Uluslararası hukuk açısından Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu yerin Türk toprakları olduğunu savunan Öymen, "Uluslararası hukuka göre, bir toprak sizin ülkenizin parçasıysa bu toprağı mutlaka korumalısınız.  Çünkü vatan toprağı kutsaldır ve mutlaka korunmalıdır" dedi.

 

"Güvenliği sağlayamadığımızın ilanıdır"

 

Hükümetin, Süleyman Şah Türbesi'nin güvenliğini sağlayamadığını ve bu yüzden de geri çekildiğini savunan Öymen; "O bölge ve civarında IŞİD terör örgütünün yoğun faaliyet gösterdiği biliniyor. Türbeden Türk bayrağının indirilmesini istiyorlar. Bunun içinde de tehdit edip, baskı yapıyorlardı. Bu baskılara karşında etkili bir cevap verilemedi. Uzunca bir süredir güvenlik koşulları nedeniyle buradaki askeri birliğimiz değiştirilemiyordu. Bu son yapılan operasyon öyle anlaşılıyor ki, daha da üzücü bir durumun ortaya çıkmaması için oradaki askerlerimizin hayatlarının tehlikeye düşmemesi için gerçekleştirilen bir operasyondur. Ve bir kurtarma operasyonudur. Oradaki güvenliği sağlayamadığımızın ilanıdır. Uluslararası hukuka göre bir toprak sizin ülkenizin parçasıysa bu toprağı mutlaka korumanız lazımdı. Çünkü vatan toprağı kutsaldır mutlaka korunmalıdır" ifadesini kullandı.

Akgün: Öymen'den çok şey öğrendim

 

Öymen, söyleşinin son bölümünde Büyükçekmecelilerin sorduğu soruları yanıtladı. Onur Öymen'e teşekkür etmek için sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Öymen'in çok değerli bir bürokrat ve siyasetçi olduğunu belirterek, “Sayın Onur Öymen’in kendisinden ve kitaplarından çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Okumadığımız ve gerçekleri öğrenmediğimiz müddetçe üçüncü sınıf ülke olmaya devam ederiz. Önemli olan Atatürk’ün kurmuş olduğu düzeni bilimsel temeller üzerine yeniden tesis etmek ve Cumhuriyeti yükseltmektir. Bunun içinde ilk önce geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilimsel eğitimden iyi şekilde yaralanabilmelerinin önünü açmalıyız" ifadesini kullandı.

Öymen, söyleşinin ardından Büyükçekmeceliler için kitaplarını imzaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri