Seni çok özledik Ahmet Yazıcı…

Büyükçekmece’nin yetiştirdiği önemli değerlerden birisi tiyatrocu Ahmet Yazıcı’yı ölümünün 6. yılında rahmetle, sevgiyle anıyoruz.

Büyükçekmece’de ''Bedia Müvahhit Tiyatrosu''nu kurarak burada onlarca tiyatrocu yetiştiren Ahmet Yazıcı (45) altı yıl önce genç yaşta yakalandığı amansız hastalığa yenilerek aramızdan ayrıldı.

Ahmet hoca tiyatroyu her şeyden çok seviyordu ve hayati bir tiyatro sahnesi gibi görüyordu. Aynı zamanda lise öğretmeniydi ve her dersi bir oyun havasında geçirerek öğrencilerin büyük sevgisini kazanıyordu.  Sivri dil sayesinde bazı kesimleri üzdüğü için o kesimlerce pek sevilmezdi.

Arap bacı tiplemesiyle yıllarca ülkemizin en çok izlenen televizyon kanallarında gösteriler yaptı.  Ne yazık ki bu önemli değer ölümünden sonra gerekli ilgiyi görmedi. Adı ne Büyükçekmece’de önemli bir sanat merkezine verildi ne de önemli günlerde Ahmet Yazıcı adına törenler programlar düzenlendi.

Sadece bazı öğrencileri ve sevenleri tarafından hatırlanmakla kalan Ahmet Yazıcı’yı biz de HABERDAR gazetesi olarak; saygıyla, rahmetle, özlemle anıyoruz…

NUR İÇİNDE YATSIN…!

 

Ahmet Yazıcı’nın hayatı:

Doğumu: 22/11/1960 - Maçka

Ölümü: 06/10/2005 - İstanbul

Eğitimi Bedia Muvahit Tiyatrosu

Filmleri – Oyuncu: (10 Film)

... Beşik Kertmesi 2002

Papatya ile Karabiber 2002

Gülbeyaz 2002

Evdeki Yabancı 2000

Ayrılsak da Beraberiz 1999

Yılan Hikayesi 1999

Böyle mi Olacaktı 1997

EltilerCemil 1997

Çiçek Taksi 1995

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri