Süleyman Bulut, çocuk okurlarıyla buluştu

Küçükçekmece Belediyesi, çocukların düşünce ve yazı alanındaki yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla düzenlediği Çocuk Okur Yazar Buluşmaları söyleşisinde bu kez çocuk edebiyatının önemli ismi Süleyman Bulut’u konuk etti.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Bulut, Küçükçekmeceli öğrencilere ‘Toparlacık Nokta ve Arkadaşları’ adlı eserini anlatarak, mesleği ile ilgili bilgi verdi. 

‘Fırsatlarınızı değerlendirin’
Söyleşide, çocukların sorularını cevaplayan yazar, Beyşehir gölü kıyısında doğup, büyüdüğünü ifade ederek, öğrencilere; ‘Ben ilk öykü kitabımı ortaokulda okudum. Bir yazarla tanışma fırsatı bulduğumda üniversite 3. sınıftaydım. Fırsatlarınızı iyi değerlendirin.’ sözleriyle seslendi. 

‘Bol bol okuyun’
Okumayı çok sevdiği için yazar olduğunu dile getiren Süleyman Bulut, çok sayıda kitap okuduğunu ifade ettiği söyleşide, kendi mesleğini seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bulut, ‘Kitap okumasaydım, yazar olamazdım. Yazarların üniversitesi, kitaplardır. Okumak insanın, anlama ve kavrama yeteneğini geliştirir, hayal gücü ve sözcük hazinesini zenginleştirir. Bol bol okuyun.’ dedi.
‘Toparlacık Nokta ve Arkadaşları’ adlı kitabını noktalama işaretlerinin yerli yerinde kullanılmasının önemine dikkat çekmek için yazdığını ifade eden Bulut, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri