Türk sinemasının 100. yılı kutlanıyor

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalleriyle dünya çapında ödüller alan, öncü olduğu resim sergileri Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sanatsal etkinliklere bir yenisini daha ekledi : Sinema.

Büyükçekmece Belediyesi  tarafından düzenlenen “Senaryo  ve Film  Atölyesi” geçtiğimiz ekim ayında ilk katılımcılarıyla buluştu. İstanbul Arel Üniversitesi’nde öğretim görevlisi  Elif İdacıtürk’ün danışmanlık yaptığı projede  Özgün Hakan Uygun, Ulaş Dönmez ve Aykut Kartal eğitmen olarak yer aldı. Senaryo yazarlığı, kamera, kurgu ve yönetmenlik dersleri kapsamında  üç aylık dönem  tamamlandı ve kısa metrajlı bir film çalışması gerçekleştirildi.

Fotoğraf çekmek için bir sahil kasabasına gelen iki arkadaşın hüzünlü hikayesini anlatan “ALBATROS” adlı kısa filmin galası 1 Mart 2015 Pazar günü, Saat: 15.00’te, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Yönetmenliğini Salih Yıldırım’ın yaptığı filmde başrolleri Yılmaz Aktürk ve Özden Pehlivan oynuyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri