Türkülerle Kerkük Gecesi

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ve Türkmeneli Televizyonu ile Irak Türkmen dernek ve vakıflarının katkılarıyla Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘Kerkük Gecesi’ düzenlendi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede, Kerkük’ten gelen “Dedeler Yadigarı Grubu”, sevilen Kerkük hoyrat ve türkülerini seslendirdi. Programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Enver Şengül, Hüseyin İpek, M. Besim Müftüoğlu ve Mustafa Kuzugüden'in yanısıra dernek ve vakıf başkanları, siyasi parti temsilcileri, basın yayın kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Türkmen vatandaş katıldı.

Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu
Program; 23 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan Tuzhurmatu şehitleri için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Irak Türklerinin yaşantısı, dramı ve kültürel zenginliğiyle ilgili fotoğrafların da sergilendiği programda, Türkmeneli Derneği tarafından konuklara etli pilav ikramı da yapıldı.
Mehmet Özbek’in sunuculuğunu yaptığı programda, 12 ses sanatçısı türkü icralarıyla dinleyicileri kah oynattı, kah duygulandırdı.

‘Bu kalleşçe saldırıyı kınıyoruz’
Gecede Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı, ' 23 Ocak 2013 tarihinde Irak'ın Türkmen şehri olan Tuzhurmatu'daki taziye evine gerçekleştirilen bombalı saldırıya dikkat çekerek, 'Bu menfur saldırıda 23 Türkmenimiz şehit oldu ve çok sayıda yaralı vardı. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu kalleşçe saldırıyı kınamak ve tüm dünyaya duyurmak maksadıyla bu programı düzenledik.' diyerek, programa katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür etti.

‘Bizler kardeşiz’
Türkmenleri Küçükçekmece'de ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Enver Şengül de ‘ Sizler bizim canımızsınız, yüreğimizsiniz, kardeşimizsiniz.  Bombalı saldırıda kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 1000 yıldır vermiş olduğunuz mücadelede ruhumuzu, benliğinizi, Türklüğünüzü unutmamış, ortaya koymuşsunuzdur. Bizler sizlerin yaralarınızı sarmaya devam edeceğiz. Bu etkinlikte emeği geçen dernek başkanlarına teşekkür ediyorum. Sizlerin sesini dünyaya duyurmak bizlerin asil vazifesidir.’ diye konuştu. 
Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, programda emeği geçen dernek başkanlarına ve sanatçılara plaket verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri