YEŞİL SERGİ KAPILARINI SANATSEVERLERE AÇTI

Doğa konusunda nasıl bir değişim yaşandığını belgesel nitelikte gözler önüne seren çalışmaların yer aldığı “Vadim O Kadar Yeşildi Ki! İlk Örneklerinden Günümüze Manzara” adlı sergi sanatseverlere kapılarını açtı.

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere sanatçılar ile pek çok sanatsever katıldı.
‘KÜÇÜKÇEKMECE DE, KÜÇÜKÇEKMECELİ DE DEĞİŞTİ’
Konuşmasına sergide emeği geçen tüm sanatçılara, sergi küratörü Erkan Doğanay’a ve özellikle de Küçükçekmeceli vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Aziz Yeniay, “Kültür-sanatta Küçükçekmece hak ettiği yere geliyor. Küçükçekmece değişiyor; gelişiyor. Küçükçekmeceli de gelişip, değişiyor; çağdaş yaşam koşulları ediniyor.”dedi.
‘ÇEVREYE DUYARLILIK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR SERGİ’
“Muhteşem eserlerin yer aldığı bir sergi. Yüzyıl, iki yüzyıl öncesinden gelen eserler var. Bu sergideki eserlere bakınca mirasyedi mantığı içerisinde bulunduğumuz coğrafyayı nasıl tahrip ettiğimizi açıkça görebiliyoruz. Bu sergi çevre açısından ve çevreye duyarlılık açısından çok önemli.”diyen Aziz Yeniay, bir binanın bir ormana bedel olduğunu belirterek, Küçükçekmece Belediyesi’nin yeşil sertifikalı yeni binası sayesinde, bir orman dolusu ağacın kurtulacağını söyledi.
‘SİTEM İÇEREN BİR BAŞLIK SEÇTİM’
Küratör Erkan Doğanay da Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a ve sergide çalışması bulunan tüm sanatçılar ile koleksiyonerlere teşekkür ederek, “Sitem içeren bir başlık seçtim özellikle. Geçmişte yaşamış sanatçıların manzara resimlerinden oluşan bir sergi. Günümüz sanatçılarına da fikir veren eserler bunlar.”diye konuştu. Aralarında, Ara Güler, Orham Pamuk, Şefik Bursalı, Süleyman Seyyit, Halil Paşa gibi, 50’den fazla sanatçının eserinin yer aldığı bu özel sergi, bir ay boyunca Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri