KOLPA RÜZGARI MEKTEBİM OKULLARI’NDA ESTİ

Mektebim Okulları Bahar Şenlikleri kapsamında ünlü sanatçıları öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor. Yatağın Soğuk Tarafı adlı albümleri ile müzik piyasasını alt üst eden Kolpa Grubu, Mektebim Okulları Bakırköy Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrenc

Aynı zamanda 12 Mayıs Hemşirelik Haftası kutlamalarının da gerçekleştiği organizasyonda  konser öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Kadir Karaman, ‘Hemşireler Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz programa katılımınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Tarihi çok eski olan hemşirelik mesleği ilk çağda Eski Mısır, Hindistan, Yunanistan ve Roma’da bugünkü biçimde olmasa bile yapılmaktaydı. Modern anlamda hemşirelik ise Florence Nightingale ile başlamıştır. Flörence Nightingale Kırım Savaşı sırasında İngiltere’den gelerek Üsküdar’daki Selimiye Kışlası’nda hemşirelik yapmış ve büyük ün kazanmıştır. Kendisi 12 Mayıs 1820’de doğduğu için ona izafeten 12 Mayıs Hemşirelik Haftası’nın başlangıç günü olmuştur ve bu gün 1964 yılından itibaren Hemşireler Günü olarak kutlanmaktadır ‘ dedi.

HEMŞİRELİK DİĞER MESLEKLERDE OLDUĞU GİBİ TOPLUMSAL İHTİYAÇLARDAN DOĞAN, İNSAN HAYATIYLA YAKINDAN İLGİLİ BİR MESLEKTİR.

 

Günümüzde 4 yıllık Anadolu Sağlık Meslek Liseleri ve 4 yıllık Hemşirelik Yüksek Okulları’nda Hemşire yetiştirildiğine dikkat çeken Karaman, ‘Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilemez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren önemli meslek guruplarından biri de hemşireliktir. Hemşirelik güç çalışma şartlarını gerektiren özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Sevgili öğrenciler, sizler de hemşire adayları olarak geleceğin özverili, çalışkan, insan hayatına değer veren, ayrım gözetmeden herkese eşit hizmet sunan, onları ruhsal, fiziksel ve sosyal yönden destekleyen iyi birer hemşire olacaksınız. Gününüz kutlu olsun’ şeklinde konuştu.

GELECEĞİN HEMŞİRELERİNDEN ANT

Okul Müdürü Kadir Karaman’ın ardından 2013/2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya çıkacak olan 10 A sınıfı öğrencilerine etik kurallara uyma ve hasta bireye davranış ölçütlerini kazandırma amacıyla Uluslararası Hemşirelik Andı meslek dersi öğretmeni İclal SEZGİN tarafından okutuldu. Ant sırasında duygusal anlar yaşayan izleyiciler, hemşire adaylarını dakikalarca ayakta alkışladı.

 

GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MİNİ KONSER

Kolpa Grubu öncesi sahne alan Mektebim Okulları Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencileri, müzik öğretmeni Dilek Pehlivan eşliğinde seslendirdikleri parçalar ile izleyenleri büyüledi. Mini konser sonrası büyük alkış alan öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

HEP BİR AĞIZDAN MÜZİK ZİYAFETİ

Kolpa Grubu’nun sahneye çıkması ile birlikte tüm öğrenciler hep bir ağızdan Grubun şarkılarını seslendirmeye başladı. Gördüğü ilgi karşısında müzik ritmini arttıran Kolpa Grubu, tüm Mektebim okulları yetkili ve öğrencilerine teşekkür etti. Bir nebzede olsa senenin yorgunluğunu bu müzik ziyafeti ile gideren öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri