Ortalığı karıştırdılar

’Kainat Güzellik Yarışması’nda Kosova ve Sırbistan güzellerinin birlikte poz vermesi Sırplar’ın büyük tepkisine neden oldu.

 Kosova’yı tanımayan Sırplar’ın tepkisi üzerine Sırbistan güzeli fotoğrafı kaldırdı.

Brezilya’nın başkenti Sao Paulo’da 12 Eylül’de düzenlenecek Kainat Güzellik Yarışması’na katılan Kosova Güzeli Aferdita Dresjah ve Sırbistan Güzeli Anja Saranovic, yarışma için hazırlandıkları kampta provalar esnasında dostane bir fotoğraf çektirdi. Kosova Güzeli fotoğrafı sayfasında paylaştı. Bu fotoğraf medyaya büyük tepki ile yansıtıldı.

İKİ ÜLKENİN ARASI AÇIK
Bağımsızlığını 2008 yılında tek taraflı olarak ilan ederek Sırplar’la topraklarını ayıran Kosova, Sırbistan tarafından tanınmıyor. Sırbistan’ın tanımadığı Kosova halkı, fotoğrafın sayfadan kaldırılması için yüzlerce yorumda bulundu. Sırp basını da, bu fotoğrafın “simgesel bir tanıma” anlamı taşıyabileceğine ve bir anlamda Kosova’yı tanımak için bir fırsat olabileceğine ilişkin tartışmalara yer verdi. Sırp gazetelerinden bir bölümü tepkileri ileri taşıyarak bu fotoğrafın Sırbistan’a bir ihanet olduğunu iddia etti. Kosova Güzeli tüm ısrarlara rağmen fotoğrafı sayfasından kaldırmazken, Sırp güzel Saranovic, “Ülkemin politikalarını destekliyorum. Bu fotoğraf Kosova’yı tanıma anlamı içeremez. Çünkü, Kosova zaten Sırbistan’dır” açıklamasıyla gerginliği yatıştırmaya çalıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri