'Zenci olmayı çok isterdim'

Ay başında çıkaracağı ‘Dört Dörtlük’ albümünün heyecanını yaşayan Bengü, All Dergisi’ne konuştu.

Albümünde dans şarkılarının ağırlıkta olduğunu söyleyen sanatçı, yaz aylarında şarkıların daha büyük bir keyifle dinlendiğini belirtiyor.

Geçen yazı Çivi adlı parçasını dinleyerek geçirdiğimiz Bengü, ay başında çıkacak olan 'Dört Dörtlük' adlı albümünde çok dans şarkısı var.

Müziğine tıpkı dört yıllık sevgilisine sarıldığı gibi asla kaybetmediği bir heyecanla sarılan güzel sanatçı, 30'lu yaşlarının başında, çok güzel, enerji dolu ve mutluluktan ışıl ışıl parlıyor.

Serdar Ortaç'la küs olmadığını söyleyen Bengü, "Uygun bir şarkısı olsaydı arar dinletirdi. Eğer bir şarkıyı sevmezsem güzel söylemem. Bu albüm için Sinan Akçıl'ın yaptığı şarkılar üzerime dikilmiş elbiseler gibi" dedi.

* Albümlerinizi hep yaz aylarına doğru çıkarıyorsunuz. Yazın dinlenmeyi daha mı çok seviyorsunuz?
Biz İzmirliler yazın keyfini çıkarmayı çok severiz. Yazın cıvıl cıvıl oluyoruz. Tenlerimiz, ruhlarımız daha güzel oluyor. Şarkıların da yazın daha büyük bir coşkuyla dinlendiğini düşünüyorum. Müziğin hakkı daha iyi veriliyor.

* Siz yaz aylarında ne dinliyorsunuz?
Ben aslında mesleğimden dolayı piyasada ne var ne yoksa dinliyorum Ama yazın genellikle Latin şarkılar dinlemeyi seviyorum.

* Bu aralar duyar duymaz sizi hareketlendiren favori parti şarkınız hangisi?
Geçen yazdan beri Alors On Dance.

* Bu albümünüzün adı neden Dört Dörtlük?
Bu albümde ben de, yıllar içinde birlikte büyüyüp geliştiğimiz isimler de en iyi performanslarımızı sergiledik. Sinan Ak-çıl'ın şarkıları, bana özel dikilmiş elbiseler gibi... Şehrazat'ın besteleri var. Tarz olarak ise çok daha batı popunun izlerini taşıdığını göreceksiniz.

* Artık Serdar Ortaç'la çalışmıyor musunuz?
Bu albümde çalışmadık. Bana uygun bir şarkısı olsaydı eminim arar dinletirdi. Yoksa küs değiliz.

* Albümlerinizdeki kıyafetlerinizi siz mi seçiyorsunuz?
Styling için birkaç yıldır Bahar Kongel'le çalışıyoruz. Ben de katkıda bulunuyorum ama genelde onun fikirleri doğrultusunda seçiyoruz kıyafetleri.

* Günlük giydiğiniz ve sahne için seçtiğiniz kıyafetlerin tarzları birbiriyle örtüşüyor mu?
Şarkıcı Bengü'yü giydirirken daha özgür ve daha marjinal seçimler yapıyoruz. Normal hayatta ise, ben 30'lu yaşlarına yeni girmiş herhangi bir kadınım. İkisinin ortak noktası varsa o da rahatlığı birinci planda tutmak.

"Rihanna'ya benzetilmek hoşuma gitmiyor"
* Size tarzıyla ilham veren bir isim var mı?

Rihanna'nın stilini çok beğeniyorum. Bana benzetmeleri çok hoşuma gitmiyor, benzemeye de kesinlikle çalışmıyorum ama beğendiğim de bir gerçek. Dansları, şovları ve albümlerini sunuşu çok başka. Çok büyük bütçeler dönüyor onların dünyasında. Bizde de tam tersi git gide bütçeler kısılıyor. Çok isterdim Amerika'da zenci bir kadın olarak doğup orada şarkıcı olmayı. İnşallah sonraki hayatımda kısmet olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri