Televizyon kanallarının ülke çapına yayılan eylemleri sansürlemesine tepkiler sürerken, gazeteler de çok parlak bir tablo çizmedi.
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah Başbakan'ı manşet yaparken Gezi Parkı'na 1. sayfada küçük bir kutu ayırdı. Takvim de aynı medya grubunda yer aldığı Sabah'la aynı taktiği izledi.
Yine hükümete yakın gazetelerden Star AVM projesi için verilen yürütmeyi durdurma kararına atıfta bulunarak direnişçileri suçladı, Yeni Şafak iki tarafın da orantısız güç kullandığını öne sürdü.
Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın Zaman Gazetesi ise temkinli bir dil kullanarak olayların Taksim Meydanı'nı ve Gezi Parkı'nı aştığına dikkat çekti ve adeta hükümeti uyardı. Cemaat'e yakın bir diğer gazete Taraf ise çok sert bir başlık atarak "Taksim'de devlet zıvanadan çıktı" dedi.
Türkiye Gazetesi ise eylemcileri suçlayarak polis şiddetini meşrulaştırmaya çalıştı. Akit Gazetesi her zamanki gibi 'provokasyon' dedi.
Hürriyet, Milliyet, Akşam, Vatan, Posta, Radikal gibi ana akım gazeteler olayları genellikle polis şiddeti üzerinden duyurdu.
Cumhuriyet, BirGün, Evrensel, Sözcü, Yurt, Aydınlık gibi muhalif gazeteler polis şiddetinin yanı sıra halkın AKP'ye isyanını da sayfalarında yansıtmaya çalıştı.
BDP'ye yakın Özgür Gündem ise kendi gündemi olan Kadın Konferansı'nı daha önemli bularak manşetten verdi. Gazetenin Gezi Parkı olayları için Kürtçe 'başkaldırı' anlamına gelen 'serhıldan' kelimesini kullanması dikkat çekti. Habertürk de konferansı manşetten verirken Gezi Parkı direnişine 'gerginlik' başlığıyla göbekte yer verdi.