18 ay 20 gün sitemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı kabine değişikliği ile görevden alınan İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı görevini dün Muammer Güler’e, makam odasındaki törenle devretti

 Bir bakanlık iki farklı söylem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı kabine değişikliği ile görevden alınan İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı görevini dün Muammer Güler’e, makam odasındaki törenle devretti 
Törene halef ve selefin, terörle mücadeleye farklı bakışını yansıtan konuşmaları damgasını vurdu. Şahin, “Görevimiz devlete diz çöktürmemek” derken, Güler insan odaklı vizyon’a işaret etti

Devletin varlığı için yemin etmiş kişileriz
İdris Naim Şahin görevini devrederken, Meclis’te milletvekilliği yeminini hatırlatarak şöyle konuştu:
“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağımıza’ yemin etmiş kişileriz. O yemini bir değil iki ayağı yerden kesilerek yapmış olanlar da var mıdır, yok mudur araştırmaya değer. Bakanlıktaki anlayışımız devletimizin varlığı ve bağımsızlığını korumaya, milletimizin birliği ve bütünlüğünü sağlamaya ve milli egemenliği hakim kılmaya yönelik bir anlayış içerisinde gerçekleşmiştir. Terör örgütünün birtakım siyasal, sosyal uzantıları, sivil uzantıları kendi ölçülerinde demokrasinin ve hukukun avantajlarından yararlanarak söylemler ve eylemler ortaya koymaktadırlar. Bu söylemler, o kadar ileri gitmiştir ki bu devletin onurlu hükümetine diz çöktürme, onun Sayın Başbakanına diz çöktürme ifadesi, densizliği bu ülkede söylenmiştir, söylenebilmiştir. 

‘Aldırma Bakan aldırma’
Bakanlığın tüm personel ve unsurları son derece üstün performans sergileyerek çalıştı. Onların tartışılmasına gönlüm razı olmaz, kimseye de müsaade etmem ama isteyen benim performansımı istediği gibi tartışır. Fakat benim için asıl olan benim büyüklerim, amirlerim konumundaki Başbakanımdır, Sayın Cumhurbaşkanımdır, onlarla birlikte aziz milletimdir.”
Şahin dün akşam, çeşitli programlara katılmak için Ordu’ya gitmek üzere geldiği Samsun Havalimanı’nda çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Ellerinde meşaleler taşıyan vatandaşlar “Başın öne eğilmesi aldırma Bakan aldırma” tezahüratı yaptılar.


MUAMMER GÜLER:
İnsan haklarına ve hukuka bağlıyız
İçişleri Bakanlığı’nı devralan Muammer Güler, devir teslim töreninde şöyle konuştu:
“Bakanlığımızın görev ve sorumluluklarını, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, sivil katılım, denetime açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik, özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesi gibi temel ilkeler çerçevesinde kesintisiz ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bakanlığımızın en önemli görevlerinden biri de ülkemizin huzur ve güvenliğini birlik ve beraberliğini tehdit eden bölücü terörle yapılan mücadeledir.
Terörle mücadele vizyonumuz güvenliğin insan odaklı, özgürlükler, haklar ve demokrasi ekseninde sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızın devlete güvenlerini artırmak, adil, güçlü ve müşfik devlet olgusunu daha da pekiştirmek için ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ bakışıyla daima insan odaklı bir yaklaşım içerisinde olacağız. Bütün meselemiz hiçbir fark gözetmeksizin, etnik, dinsel ve bölgesel ayrım gözetmeksizin bu ülkenin her ferdini devletin eşit seviyedeki yurttaşları olarak kucaklamaktır.
Terörle mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil, çözüm odaklı projeler üretilerek kurumlar arası koordinasyonun en üst seviyede sağlanması büyük önem arz ediyor. Temel hak ve özgürlükleri genişleten, demokrasimizi güçlendiren, terörün beslendiği kaynakları kurutan milli birlik ve kardeşliğimizi pekiştiren çözüm odaklı proje ve çalışmalara önem ve öncelik vereceğiz.”

 

18 ay 20 gün sitemi
İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı görevini devrettiği Muammer Güler’e  “Ayrıldık gidiyoruz, herkes ayrılacak, siz de bir gün... İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri