4 bakandan koltuğa veda

Fatma Şahin, Faruk Çelik, Egemen Bağış ve Binali Yıldırım bakanlığı bırakacak.
 Erdoğan, kabineyi kasımda revize edecek. Fatma Şahin, Faruk Çelik Egemen Bağış ve Binali Yıldırım başkanlık için bakanlığı bırakacak...

Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan, Mec­li­s’­in açı­lış gü­nün­de ka­bi­ne de­ği­şik­li­ği­nin ilk işa­re­ti­ni ver­di. “Her an her şey ola­bi­lir” di­yen Er­do­ğan’ın bu açıklamasının ar­dın­dan AK­P’­de ne­fes­ler tu­tul­du. Ye­rel se­çim­de be­le­di­ye baş­kan ada­yı gös­te­ri­le­cek ba­zı ba­kan­la­rdan boşalacak koltuklara ye­ni isim­ler ge­le­cek.

KİM­LER ADAY: Üç dö­nem ya­sa­ğı ne­de­niy­le be­le­di­ye baş­kan ada­yı gös­te­ril­me­si bek­le­nen ba­zı isim­ler AKP ku­lis­le­rin­de ko­nu­şu­lu­yor. En çok te­laf­fuz edi­len 3 isim Fat­ma Şa­hin (Ga­zi­an­tep ada­yı) Bi­na­li Yıl­dı­rım (İz­mir) ve Fa­ruk Çe­lik (Bur­sa)… Yıl­dı­rı­m’­ın İs­tan­bu­l’­u is­te­di­ği an­cak Ka­dir Top­ba­ş’­ın aday­lı­ğa da­ha ya­kın ol­du­ğu be­lir­ti­li­yor.

BAĞIŞ’A İLÇE: AB Ba­ka­nı Ege­men Ba­ğış da baş­kanlığa he­ves­li… İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı için son iki yıl­dır ça­ba gös­te­ren Ba­ğış, “Bü­yük­şe­hir ol­maz­sa il­çe ol­sun” te­zi­ni iş­li­yor. Ba­ğı­ş’­ın Ata­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı için adı ko­nu­şu­lu­yor.
1 AY İÇİN­DE: Aday aday­lı­ğı mü­ra­ca­atı için 1 Ekim-1 Ka­sım ta­rih­le­ri ve­ril­di. Ba­kan­lar da bu ta­ri­he ka­dar baş­vu­rularını ya­pa­cak. Ka­sım ayı­nın ilk haf­ta­sı Er­do­ğa­n’­ın aday­lı­ğı açık­la­nan isim­ler doğ­rul­tu­sun­da ka­bi­ne de­ği­şik­li­ği yap­ma­sı bek­le­ni­yor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri