Ağrı'da oylar 15. kez sayılıyor!

Ağrı İl Seçim Kurulu, Ağrı belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimine ilişkin oyların 15. kez yeniden sayılmasına karar verdi
Geçen hafta Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanlığını 10 oy farkla BDP'li Sırrı Sakık kazanmıştı. Ağrı Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Hasan Arslan 20 bin 590, BDP adayı Sırrı Sakık ise 20 bin 600 oy almıştı.
Sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, sayım sırasında yaklaşık 2 bin oyun geçersiz sayıldığını söyleyerek merkez İlçe Seçim Kurulu başkanlığına itiraz etti. AK Parti'nin itirazları nedeniyle oylar 14 kez sayıldı ve kazanan her seferinde BDP oldu, ancak AK Parti yeniden itiraz etti.

OYLAR 15. KEZ YENİDEN SAYILACAK!

Ağrı İl Seçim Kurulu, Ağrı belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimine ilişkin oyların yeniden sayılmasına karar verdi.
Hamdi Vural başkanlığında toplanan İl Seçim Kurulu, AK Parti’nin yaptığı itiraz üzerine merkez  ilçedeki tüm sandıklarda yeniden sayım yapılmasını oy birliği ile kararlaştırdı. Merkez ilçedeki Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği için kullanılan oyların yeniden sayılmasını kararlaştıran İl Seçim Kurulu kararına göre, merkez ilçedeki 196 sandıktaki Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliğine ilişkin tüm oyların yeniden sayılmasına bugün hemen başlanacak.
SIRRI SAKIK TEPKİ GÖSTERDİ

Söz konusu karara BDP adayı Sırrı Sakık Twitter’dan tepki gösterdi.

Sakık “Kazandığımız bir seçimi içinize sindiremiyor musunuz? Sayın Başbakan’a çağrımdır. Başbakan Yrd. veya Bakanlardan birini Ağrı’ya gönderin, aday yapın,istediğiniz bir tarihte seçimi yenileyelim ve yarışalım. Hodri meydan!” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri