AK Parti, büyük kongreye gidiyor

AK Parti'de 30 Eylül'de yapılacak büyük kongre için hazırlıklar sürüyor. Partiyi 2023'e götürecek yeni yönetim kadrosunun belirleneceği Kongre'de "omurgaya fazla dokunmadan", hücre yenilenmesinin sağlanması bekleniyor.

 AKP'de 30 Eylül'de yapılacak büyük kongre için hazırlıklar sürüyor. Partiyi 2023'e götürecek yeni yönetim kadrosunun belirleneceği Kongre'de "omurgaya fazla dokunmadan", hücre yenilenmesinin sağlanması bekleniyor.
AKP'nin 30 Eylül'de yapacağı ve 2023 hedeflerine uygun olarak yönetimini yeniden yapılandıracağı Büyük Kongresi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Yurtdışından da birçok siyasinin davet edildiği toplantıda, yabancı misafir sayısının 40'ı aşması fakat süre nedeniyle açış konuşmalarının sınırlı olması bekleniyor. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık görevine dördüncü ve son kez aday olacağı AKP'nin Büyük Kongresi'nde, partinin yaptığı davete olumlu yanıt veren Irak'ın Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder'in de aralarında bulunduğu bir çok yabancı davetlinin katılacağı yönünde bilgi verdiği, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi gibi bazı isimlerin ise henüz katılımla ilgili olarak AKP'ye yanıt vermediği ifade edildi.

-"OMURGAYA ZARAR VERMEDEN"-

Kongre için BM Genel Kurulu'na katılım programını da iptal eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haftasonunda yapılacak Kongre için mesaisini yoğun şekilde sürdürürken bir taraftan da AKP'ye yeni katılımlar için görüşmelerini sürdürüyor. HAS Parti ile bütünleşme ve DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun partiye katılmasıyla başlayan süreç, Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Osman Can'la yapılan görüşmeyle devam etti. Erdoğan'ın AKP'ye katılan HAS Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya MKYK'da yer vermesine kesin gözüyle bakılırken, bu iki isimle birlikte partiye katılan isimlere temkinli yaklaşarak, parti yönetiminde "omurgaya zarar vermeden" yer vermesi bekleniyor.

-3 DÖNEM KURALI DA ELDEN GEÇECEK-

Bununla birlikte Büyük Kongre'de, 3 dönem kuralının 1 dönem arayla tekrar aday olunabileceği istisnasının netleştirildiği şekliyle yeniden kabulü bekleniyor. Kural nedeniyle görev süresi dolan parti yetkililerinin belediye başkanlığına aday olmak üzere yönlendirileceği yönündeki bilgilerin kesin olmadığı, buna ancak yaklaşan yerel seçimlerde bölgeden gelen taleplerin ve yapılacak yoklamaların ardından karar verileceği ifade ediliyor.

-KATILIMIN 30 BİNİ DE AŞMASI BEKLENİYOR-

Kongreye özel şarkı ve kliplerle, ışık gösterileri ve kongrenin yapılacak Ankara Arena'nın dışına kurulacak dev ekranlarla hazırlanan AKP'de, izleyici sayısının 30 bini aşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri