Akgün: Ekmeleddin Hoca doğru adaydır!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP ve MHP’nin “çatı aday” olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den tam destek.

Geçtiğimiz günlerde CHP’li delegelerle iftar yemeğinde buluşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, CHP ve MHP’nin “çatı aday” olarak belirlediği ve sonrasında da 5 partinin desteğini alan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun herkesi kucaklayabilecek bir isim olduğunu söyledi.

 Uluslararası alanda da saygın bir bilim insanı

 Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların kaygı verici olduğunu ve son birkaç yıldır ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Başkan Akgün; “Önümüzde çok önemli bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçim Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesi adına önemlidir. Bu çerçeveden baktığınızda Ekmeleddin Hoca doğru bir adaydır. Herkesin üzerinde mutabık olması gereken bir adaydır. Benim yıllardan beri tanıdığım bir isim. Kitaplarını okudum, çok sayıda konferansına da katıldım. Son derece donanımlı entelektüel biri kişidir. İslam Türk sentezini en iyi şekilde yapmış bir bilim insanıdır. 3-4 yabancı dili birden konuşabilen, gayet düzgün ve kendisini çok iyi yetiştirmiş, uluslararası alanda da saygın bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır” şeklinde konuştu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri