AKP hukuk tanımıyor

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Esenyurt Belediye Meclisi'ni değerlendirdi:

“ESENYURT’UN HAKKINI KORUMAYADEVAM EDECEĞİZ”

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Esenyurt Belediye Meclisi'ni değerlendiren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, AKP'nin hak ve hukuk tanımadığını söyledi. Gökmen, "AKP'nin bütün kötü niyetli tavırları ve uygulamalarına rağmen Esenyurt'un hakkını koruyacağız" dedi.

“BELEDİYE MECLİSİ KEYFİYETLE YÖNETİLİYOR”

Yayınladığı basın bildirisiyle gazetelere ulaşan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Esenyurt Belediye Meclisi'nin keyfiyetle yönetildiğini iddia etti. CHP grubunun soru önergelerinin yanıtsız bırakıldığını belirten Gökmen'in basın açıklaması şöyle:

07/11/2014 tarihli belediye meclis toplantısında, AKP Belediyeciliğinin "Çoğunluk biziz, biz yaptık oldu" anlayışını bir kez daha çok açık ve net gördük.

Kendisine oy vermeyeni, kendisinden olmayanı yok sayan bu anlayış, belediye meclisinde de hukuksuzluklara devam ediyor. Belediye gündem maddelerinden olan mahalle kurma teklifi, konunun muhataplarına, meslek odalarına ve sivil toplum kuruluşlarına danışılmadan, herhangi bir gerekçe gösterilmeden dayatıldığı için partimiz meclis üyelerince reddedilmiştir.

CHP Meclis Üyesi arkadaşlarımızın bir çok konu ile ilgili verdiği soru önergeleri ise yanıtsız bırakılmıştır. Meclis üyelerinin belediyeyi denetlemek için verdikleri soru önergeleri, Belediye Başkanı ya da Başkanın görevlendirdiği kişi tarafından cevaplandırılmak durumundadır.

Yok sayılan soru önergemizle 5393 sayılı kanuna aykırı davranılmıştır. AKP, Esenyurt Belediye Meclisi'nde hukuk tanımamaktadır. AKP'nin bütün bu kötü niyetli tavırları ve davranışlarına rağmen, Esenyurt'un hakkını ve hukukunu korumaya var gücümüzle devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri