AKP net olsun destek veririz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün engellenmesi konusunda CHP olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını, ancak öncelikle AK Parti’nin kafasının bu konuda net olması gerektiğini söyledi.

Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’ndeki saldırı ve Hükümetin terörle mücadele konusundaki açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Hükümetin, (Ramazan sonrası göstereceğiz, ramazan sonrasında gerekli önlemleri alacağız) şeklindeki söylemini doğru bulmadığını” söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

- Eğer 8 yıldır iktidardaysanız, hâlâ bugüne kadar bir önlem almadıysanız, aldığınız önlemi kamuoyu ya da diğer siyasi partilerle paylaşmadıysanız, toplumsal mutabakat sağlamadıysanız, terörle mücadelede başarı elde edemezsiniz. Yapılması gereken, toplumsal bir mutabakatı sağlamaktır. Defalarca söyledik, terörün engellenmesi konusunda CHP olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Ama önce AKP’nin kendi kafasının net olması lazım. Mücadeleyi hangi yöntemlerle yapacağını bilmesi lazım. Öyle anlaşılıyor ki 8 yıllık çabanın sonucunda herhangi bir yol katetmemişler. Geldikleri nokta, ‘Yine şehitlerimiz var, ramazanın bitmesini bekliyoruz...’ olacak şey değil.

- (Ramazandan sonra bir sınır ötesi operasyon bekleniyor mu sorusuna) Bilmiyoruz. Neyi düşündüklerini bilmiyoruz. Değişik yorumlar yapılıyor. Biz de o yorumları takip ediyoruz. Meclis’in olağanüstü toplanması konusuna bakacağız. Parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırmak önemli bir şey. Bir değerlendirme yapacağız. Bu değerlendirmeden sonra görüşümüzü kamuoyu ile paylaşacağız.

- (Valilerin yetkilerinin artırılacağına ilişkin soruya) Valilerin zaten yetkileri var. Asker, valinin izni olmadan bir operasyon yapamaz. Ama ‘Terörü önleme konusunda ek yetkiler verilsin’ deniliyorsa, bu yetkilerin ne olduğunu yasa geldiğinde görmüş olacağız.                 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri