'AKP rantın CHP halkın partisi'

Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da Başbakan Erdoğan'ı bir kez daha televizyonda tartışmaya davet etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa mitingindeki konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ı bir kez daha televizyonda tartışmaya davet etti. Erdoğan'ın karşısına çıkması için geçmişinin temiz olması, kul hakkı yememesi ve mangal gibi yüreği olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkenin başbakanı ana muhalefet liderinden korkuyorsa o başbakanlık yapamaz. Bunu her yerde, her ortamda söyleyeceğim. Hem demokrasiden söz edeceksin, hem de karşıma çıkmayacaksın. Onu aşağı indireceğim. Hem de kartallar gibi" dedi. Kılıçdaroğlu, "AKP rantın, CHP halkın adresidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Gökdere Meydanı'ndaki mitingde kürsübe Bursaspor atkısıyla çıktı ve alanı dolduran 25 bin kişiye seslendi. 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında daha çok Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi. Hükümetin son 9 yıl içerisinde Bursa'ya hiç bir hizmet vermediğini, ancak bol bol icra dairesi açtığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeni bir yol ayrımında bulunduğunu, ülkenin demokrasi ve özgürlükler konusunda, ayağa kaldırılması için 12 Haziran tarihinde sandığa gidilmesini ve oyların CHP'ye verilmesini istedi. Kılıçdaroğlu, "Hükümet 9 yılda Bursa'da icra dairesinin sayısını 9'dan 20'ye çıkardı. 9 yılda 49 tane hapishane yapıldı. Allah aşkına, 9 yılda 49 hapishane yapacaklarına, fabrika yapsalardı kötü mü olurdu" dedi.


"SİLKELERKEN BAŞINIZA RECEP DÜŞER"

Hiç kimseyi ötekileştirmeden bu ülke huzur ve barış içinde yaşanması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Kemal kardeşiniz, AKP'nin gövdesini silkelemeye başladı. Arada bir düşenleri görüyorsunuz. Peki ya siz AKP'nin dallarını silkeleyecek misiniz? Aman dikkat edin, silkelerken başınıza elma düşer, meyve düşer diye beklemeyin. Dikkat Recep düşebilir" diye konuştu.

Konuşması sırasında, gençlerin taşıdığı 'Makaram sarı bağlar, Erdoğan söyler Arınç ağlar' pankartını okuyan Kılıçdaroğlu, Manisa'da yaşayanların kendisine, 'Biz Arınç'tan kurtulduk. Allah Bursalıları da kurtarsın' dediklerini söyledi.

Konuşmasında sürekli 'Yeni CHP' vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, CHP'nin önce sorunları saptayıp sonra çözümleri sıraladığını, nerede sorun var ise orada CHP'nin bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Nerede rant varsa orada AKP var. Nerede insan varsa, orada da CHP var. Recep Bey, bu ülkeye geçmişte hizmet verenleri kötülüyor. Bunların kimi hayatta, kimisi değil. Her yerde diyorum. Kim bu ülkeye hizmet verdiyse, taş taş üstüne koyduysa onlara saygım var. Başımın üzerinde yeri var" diye konuştu.


”ONU AŞAĞIYA İNDİRECEĞİM, KARTALLAR GİBİ”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında kendisi aleyhine konuştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, onu bir kez daha televizyonda tartışmaya davet etti. Başbakanın karşısına çıkması için geçmişinin temiz olması, kul hakkı yememiş olmaması ve mangal gibi yüreğe sahip olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kameraya çok düşkün olduğumu söylüyor. Ben kameralara düşkün değilim. Eğer bir ülkenin başbakanı, anamuhalfet liderinden korkuyorsa, o Başbakanlık yapamaz. Bunu her yerde, her ortamda söyleyeceğim. Hem demokrasiden söz edeceksin, hem karşıma çıkmayacaksın. İstersen Bakanlar Kurulu'nu topla öyle gel. Onu aşağı indireceğim. Kartallar gibi" dedi.

Konuşmasında, tartışmalı YGS'ye değinen Kılıçdaroğlu, 1 milyon 700 bin öğrencinin annesine seslenerek çocuklarının geleceğini engellemekle suçladığı Ak Parti'ye oy vermemelerini onları sandıkta ağır bir şekilde cezalandırılmalarını istedi.


"AKP RANTIN, CHP HALKIN ADRESİ"

AKP'nin rant hastalığından ülkeyi kurtaracağını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yerde rant varsa, o rant orada yaşayan halkındır. AKP rantın, CHP halkın adresidir. AKP çalışanı cezalandırıyor. Bunları kaldıracağım diyorum. 'Parayı nereden bulacaksın?' diye soruyor. Merak etme, Ankara'da AKP Genel Merkezi'ne bağlanan hortumları keseceğim. '2.5 aylık Kübra açlıktan öldü' diyorum. O, 'Merkez Bankası'ndaki paraya gözünü dikti' diyor. Gözünü para doyursun. Ben çocuk öldü diyorum. O paradan bahsediyor." 

CHP'liler miting alanında 'Yolsuzluk hayaldi, gerçek oldu', 'İmamın ordusu değil, Kemal’in askerleriyiz', 'Edison bir, biz bin pişmanız', 'Ampulü söndürmek için sola çeviriniz', 'Temeli 1923 olmayanın, 2023 hedefi olmaz', 'Memleket ne zaman dara düşse, bir Kemal gelir kurtarır' pankartları açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri