'AKP'Yİ BİR DÜŞMAN GİBİ GÖRÜYORUM!'

Önceki gün öğle saatlerinde Silivri Ceza ve Tutukevi ziyaretinden dönerken CHP Silivri İlçe Binası’nda toplanan örgüt üyelerine bir konuşma yapan 3. Bölge CHP Milletvekili Umut Oran, AK Parti ve Başbakan’ı hedef aldı…

CHP MİLLETVEKİLİ UMUT ORAN: ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİ BİR DÜŞMAN OLARAK GÖRÜYORUM...

CHP Milletvekili Umut Oran’ın AK Parti ve Başbakan Erdoğan ile ilgili konuşma metni çözümü şöyle:
 
Umut Oran: Bizim bir tane rakibimiz bir tane düşmanımız var. Artık o kadar pervasız o kadar edepsiz açıklamalarda bulunuyorlar ki Gençliğe Hitabe’yi kaldırmayı düşünüyorlar. Bizim tek düşmanımızı alt etmemiz ve Türkiye’yi laik düzene kavuşturmamız gerekmektedir.
 
Avukat Malik Eşter Erenler: Bu siyasi bir mücadeledir. Düşman tabiri kullanılmasını doğru bulmuyorum. Siyasi mücadelede temel olan halktır halkın mücadelesidir.
 
Umut Oran: Bir demokrasi bir hukuk düşmanlığı söz konusu, ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ni bir düşman olarak görüyorum. Neyin düşmanı olarak görüyorum, çok net olarak söylüyorum; Cumhuriyetin düşmanı, Demokrasinin düşmanı. Kimliklerini bir şekilde bulamamışlar, özgüvenleri yok ve onun için inançlar üzerinden kimlikler üzerinden siyaset yapıyorlar. Sorun burada ben iktidar partisini Türkiye’nin en büyük düşmanı olarak görüyorum. Ben İktidar Partisini laik demokrasinin düşmanı olarak görüyorum İnsan Haklarının düşmanı olarak görüyorum. Cumhuriyetin düşmanı olarak görüyorum. Çünkü rejimin düşmanı şu anda, dolayısıyla bu düşmanı alt etmek bizim boynumuzun borcu bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak insanlık ve hukuk suçu işleyen düşmanı yok etmemiz gerekiyor. Bunun için halkla görüşüp onları sandığa gömmemiz gerekiyor. Bunun başka bir yolu yok Türk Silahlı Kuvvetleri söylüyor Balyoz Davası’nda yargılanan 365 tane subay var ve bunların aşağı yukarı 156 tanesi denizci donanma. Ulusal güvenlik sorunu yaşanan bir ülke düşünün terörle mücadelede sorunlu olan bir iktidar düşünün her gün şehitler veren bir ülke düşünün ve Türk Silahlı Kuvvetini, askerini hapse tıkan bir iktidar düşünün bu ne biçim zihniyet Türk Silahlı Kuvveti askerine terörist diyor. Eğer onlar terörist ise onların başı kim Recep Tayyip Erdoğan. Teröristlerin başı kim? Recep Tayyip Erdoğan. Ya taraf olursun yoksa bertaraf olursun diyen kim. Yani bu düşmanlık değil mi? Dolayısıyla bu ülkede eğer terör bitmiyorsa, bu ülkede eğer terörle mücadele etmesi gereken askerler Silivri’de yargılanıyorsa o zaman bu ülkede terörist başı Recep Tayyip Erdoğan’dır .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri