AP'ye kızdı: Dengesizler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basın özgürlüğü ile ilgili sert eleştirileriyle gündeme gelen Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporuna "Raporu hazırlayanlar dengeli değil" diyerek yanıt verdi. Erdoğan, "Biz bildiğimizi okumakla görevliyiz" diyerek raporun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi adeta topa tutan Avrupa Parlamentosu'nun hazırladığı son Türkiye raporunu ve hazırlayanları "dengesiz" olarak niteledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklandıkları döneme denk gelmesi nedeniyle Türkiye'deki basın özgürlüğüne sert eleştiriler getiren raporu değerlendiren Erdoğan raporun "sipariş üzerine" hazırlandığını iddia etti.

"Raporun ve hazırlayanların dengeli olduğuna inanmıyorum" diyen Başbakan, 'herhangi bir adım atacak mısınız?’ sorusuna da, "Adım atmamıza gerek yok, onlar rapor hazırlamakla biz de bildiğimizi okumakla görevliyiz" dedi.

Raporla ilgili "O ifadeler Türkiye'deki basın özgürlüğünü anlatmıyor" diyen Erdoğan, "tutuklu gazetecilerin hiçbirinin yazdıklarından ötürü içeri girmediğini" savundu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri