AREV’den ÇAPAN’A TAM DESTEK

Ardahan Eğitim Vakfı, düzenlediği kahvaltı programında CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Gürbüz Çapan’a tam destek vereceğini açıkladı.
   Arev Başkanı İlter Avşar, Çapan’ın Esenyurt’a ve hemşerilerine yeniden hizmet etmesini gönülden istediklerini belirtti.

Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) üyeleri, Kıraç Avşar Mangal Başı ve Çay Bahçesinde sabah kahvaltısı programında buluştu. CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Gürbüz Çapan'a desteklerini ileten ve seçim sürecinde yanında olacaklarını söyleyen AREV Başkanı İlter Avşar, Çapan'a başarılar diledi. Mekanın sahibi Nurettin Avşar'ın kapıda karşılaması ile alkışlar içinde programa katılan Gürbüz Çapan ise bu desteğin kendisi için çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Çapan: “CHP’Yİ DİN İLE BARIŞTIRACAĞIZ”

1989 yılındaki seçim çalışmasını mekanın bulunduğu binadan başlattığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Dr. Gürbüz Çapan, "Bu kahvaltı için zahmete girdiğinizden dolayı teşekkür ederim. Başkanımız İlter Avşar sofrasından arttırıp, lokmasını bölerek öğrenim gören çocuklarımıza yardım etmeye çalışıyor. Arkadaşımıza sahip çıkın. Gencecik yaşında bunu fark etmesi önemli bir durum. Ben sizin sofranızda büyüdüm, aramızda yabancı yok ama yine de dosta düşmana karşı dik durmanız benim için her zaman övünç veren bir durum" dedi. 

CHP’nin din düşmanı gibi gösterilmesini eleştiren Dr. Gürbüz Çapan, "Önemli olan cami yapmak değil, usulüne göre cami yapmak. Biz sırf cami olsun diyerek yapmamalıyız. Camiler bizim için çok önemli yapılardır. Müslümanların yüzünü CHP'ye çevirmeye çalışıyoruz, CHP’yi din ile buluşturmaya, barıştırmaya çalışıyoruz, bunu başaracağız, iman ediyorum" dedi.

Çapan, “KÜRTLERİ YURDUNDAN ETTİNİZ, ESENYURT’A GELDİLER”
 
Kendisiyle ilgili yapılan “Karslıları Esenyurt’a getirdi” eleştirisinin aslında “Kürtleri neden Esenyurt’a getirdi” şeklinde olduğunu belirten Çapan, "Kürtlerin evini, barkını yaktınız, yurdundan, yuvasından ettiniz. Bu insanlar nereye gidebilirdi İstanbul’da? Ya Sultanbeyli'ye ya da Esenyurt'a geleceklerdi. Gidip Florya'da, Beşiktaş'ta, Bebek'te yaşayamazlar ki... Biz de onlara yardımcı olmaya çalıştık. İnsan değil miyiz, yardım etmese miydik?" diye sordu. 

Esenyurt'ta ki çarpık yapılaşmayı ve yeşil alanların yetersizliğini de eleştiren Dr. Çapan, sözlerine şu cümlelerle son verdi; "Usulüne uygun yapılaşma olması lazım. 30 kat ev yapılmış, çevresinde ne boş alan var, ne yeşillik... Yaşlılar çıkıp yürüyüş yapmak istese, yürüyecek yer yok. Çocukların oyun oynayacağı alan yok. Eve hapis kalan çocuk internete, TV'ye bağımlı hale geliyor. Böylece asosyal oluyorlar. 20 yıl sonra bizi şizofren bir gelecek bekliyor"…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri