Avcılar üniversite ile anılacak

CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Cafer Çınar Cem TV’de yayınlanan ‘Uyan Türkiye’ programının canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Çınar, ‘ Amacımız belediye başkanlığından öte partimizi iktidara taşımak’ dedi.
Aday adaylığını açıklamak için CHP genel merkezinin yöntemini belirlemesini beklediklerini söyleyen CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Cafer Çınar, yöntem belirlendikten sonra aday adaylığını açıkladığını ifade etti.
Avcılar’da İDo seferlerinin kaldırılmasını da değerlendiren Çınar, ‘Buraya gelirken 2 saatim yolda geçti. 20 yıldır Ak Parti iktidarının trafiği getirdiği nokta bu. Gelirken afişler gördüm ‘Her yerde metro, her yere metro’ yazıyordu. 20 yıldır iktidardasınız şimdi mi aklınıza geldi metro. Buna halkımızın inanacağını zannetmiyorum. İDO olayına gelince, Avcılar’da İstanbul Deniz Otobüsleri Terminali açıldı. Buna çok sevindik. Denizden artık ulaşacağız, trafik rahatlayacak, sadece Avcılar’a değil diğer ilçelere de hizmet edecek. Fakat Avcılar’daki seferler nedense kaldırıldı. Terminal iptal edildi. Şuanda sadece 09:45’te sefer var. Bu da kimsenin işine yaramaz. Şuan yarısı bölünmüş durumda ve cafe oldu. Bunu da İstanbul halkının takdirine bırakıyorum. Avcılar’da sahilde yakın zamanda yıkımlar yapıldı.

Restoranlar, barlar ve bir cafe yıkıldı. Buraya başka cafe olmayacak diye düşündük. Halkın kullanımına açıldığını zannettik. Ancak buraya Bel Tur diye bir cafe yapıldı. Avcılar halkına sorulan hiçbir şey yok. Avcılar Belediyesi tarafından 500 bin TL düzenlenerek, yapılan güreş alanı da İBB tarafından yıkıldı. Kimin yaptığı önemli değil. Yapılan bir hizmet var ortada. E-5’te yapılan önemli şeyler var. Yeni açılan Reşitpaşa-Kuruçeşme alt geçidi var. Açılırken inanılmaz bir reklam yapıldı.

21. Yüzyılda böyle bir rezalet olamaz. Yapılan alt geçitte iki araba yan yana geçemiyor. Herhangi bir koruma, tretuvar yok. Bu yapılan alt geçit kullanılamaz durumda. 200 metre ilerisinde yapılan bir alt geçit var. Yağmur yağdığında su birikiyor arabaların geçmesi mümkün değil. Yine İGS dediğimiz yerde yapılan bir alt geçit var. Niye yapıldı? Neden yapıldı? 37.5 milyon lira para harcandı. 2-3 yıl sonra bir o kadar daha para harcanıp kapatıldı. Ek olarak yapılan metrobüs inşaatı 6 ayda bitirilecekti 2 yıl sürdü. Bu süre içerisinde binlerde aracın lastikleri parçalandı, insanlar yaralandı. E-5 üzerindeki esnaf iflas etti. Halkımızın bunları sorgulaması lazım.  ‘ diyerek İBB’nin uygulamalarını eleştirdi.

Avcılar’a gezi parkı yapacağız
Avcılar’ı 10 yıldır yöneten CHP’li belediye yönetimininönemli işler yaptığını söyleyen Cafer Çınar, ‘Ancak bundan sonra yapılacak çok daha önemli çalışmalar var. İhtiyaç gördüğüm için aday adayı oldum. 45 yıldır Avcılar’dayım. Öncelikle Avcılar’ımızın Üniversite kenti olmasını sağlayacağız. Hem üniversitenin Avcılar’dan faydalanmasını sağlayacağız. Hem de Avcılar’ın üniversiteden yararlanmasını sağlayacağız. Ekonomik anlamda da bilgi birikim anlamında da üniversiteden faydalanacağız. Üniversite şuan Silivri cezaevi gibi tellerle kapatılmış ve Avcılar ile bağlantısı kapatılmış. E-5’in üzerini kapatıp gezi parkı yapacağız. Avcılar ile üniversiteyi birbirine bağlayarak, kaynaşmayı sağlayacağız. Üniversite’nin yanında bulunan göle su sporları merkezi yaparak, Avcılar’ımızı tanıtacağız.Ambarlı’nın özel bir tarihi ve konumu var. Oraya gittiğinizde tarih kasabasına gitmiş gibi olursunuz. Burayı da trafiğe kapatıp, kültür sanat merkezi yapmayı düşünüyoruz. Üniversitemizin de bu yönde talebi var.’ Dedi.

Avcılar’da deprem sıkıntısı
Açıklamalarının sonunda Avcılar’daki deprem korkusuna değinen CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Cafer Çınar, ‘Kentsel dönüşüm tüm İstanbul için önemli. Avcılar kötü deprem reklamı yüzünden sıkıntı çekti. Ancak diğer ilçeler ile arasında bir fark yok. Avcılar’da kentsel dönüşümü yerinde yapacağız. Ak Parti hükümeti gibi yüz liralık yeri alıp on liralık yer vermeyeceğiz.’ İfadelerini kullandı.
Gökhan TIRTIL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri