Avcılar’a tramvay hattı

Ak Parti Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Sayımoğlu, Avcılar’da iktidar olma konusunda iddialı açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Sayımoğlu, doğduğu topraklara hizmet etmek istediğini ifade ettiği açıklamasında, ‘Doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, cadde ve sokaklarında yürüdüğüm, okullarında okuduğum topraklarda yaşayan halkıma hizmet etmek için Ak Parti Avcılar Belediye Başkanlığına aday adayı oldum.’ Dedi.

Avcılar’da belediye başkanı olması durumunda hayata geçireceği projelerini de sıralayan Sayımoğlu, ilk etapta Avcılar halkının hizmetine sunacağı projeleri şu şekilde açıkladı;
*Avcılar’da trafik sorununu çözeceğim. Turgut Özal Stadyumunu kaldırıp, Avcılar'a yakışır bir meydan projesinin uygulanması, meydanın altına üç katlı otopark inşa ederek ara sokaklarda park halinde olan araçları oto parka yönlendirerek trafiğin damarlarını açmak ve bu şekilde trafiği rahatlatmak öncelikli hedeflerimizdendir.

*İstanbul Üniversite Kampüsünden Ambarlı sahiline tramvay  hattı geçirerek, Taksim-Tünel hattındaki tramvay projesinin bir örneğini de Avcılar'lı  öğrencilerin ve halkımızın hizmetine sunarak şehir içi ulaşımına  farklı bir katkı sağlamak istiyorum.

*Beş bin kişilik amfi tiyatro  yaparak, kültür ve sanat etkinliklerinin burada icra edilmesini sağlamak.  

* Avcılar'daki engelli vatandaşlarımız için Engelliler Rehabilitasyon Merkezi inşa etmek bu suretle engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek bir siyasi ve belediyeci olarak asli görevimizdir.

* Yarı Olimpik kapalı yüzme havuzu tesisi inşa ederek halkın buradan faydalanması ve gençlerin yüzme  sporuna ilgisini arttırmayı hedefliyoruz.

* Sahilde su oyunları merkezi Aqua Dolphin benzeri bir tesisi Avcılar'a kazandırarak yaz aylarında halkımızın bu merkezden faydalanması önceliğimiz arasındadır. Avcılar halkı bunları hak ediyor.

* Avcılar' da TOKİ ile işbirliği yaparak yeni üretilecek projelerle mahalleler arasındaki imar ve gelişmişlik dengesizliğini ortadan kaldırarak kentsel dönüşümü başlatmak.

2004’te Avcılar Esenyurt’un 10 yıl ilerisinde bir gelişmişlik düzeyine sahipken,bugün Esenyurt’ta yapılan hizmetlerle ve üretilen yeni projelerle beraber Avcılar’ın beş yıl ilerisine  geçmiş durumda. Esenyurt’ta yapılan hizmetlerin mimarı olan Başkan Necmi Kadıoğlu'nun riyasetinde görev yapmış, katkı sunmuş bir belediyeci ve siyasetçi olarak Esenyurt’taki hizmetlerimizi referans alarak Avcılar’ı Ak Parti Belediyeciliğiyle tanıştırmak, halkımızın layık olduğu hizmetlere kavuşturmak için Avcılar Belediye Başkanlığına aday oldum.

Öz geçmişi:

İstanbul doğumlu, 45 yaşında. Makedonya (Debar ) göçmeni bir anne ile Bulgaristan ( Dobriç ) göçmeni bir babanın en küçük oğlu. Babasının ailesi 1935 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettiler ve ilk olarak AVCILAR'a yerleştiler. Bir süre AVCILAR'da yaşadıktan sonra babasının dayısı olan SALİM AĞA'NIN Esenyurt'ta bir çiftlik arazisi satın alması sebebiyle ailece Esenyurt'a yerleşmek durumunda kaldılar. Hayatını Avcılar ve Esenyurt'ta geçirdi, 1987-2003 yılları arasında Avcılar Merkez Mah. de ikamet etti. Ortaokul ve Lise eğitimini Avcılar'da yaptı ( 6 yıl ) Halen Cihangir Mah. de ikamet etmekte.

Eğitim ilgileri :

 İlkokulu Esenyurt'ta Merkez İlköğretim Okulunda bitirdi, Orta ve Lise eğitimini Avcılar 50. Yıl İnsa Lisesini (1987 ) tamamladı.  Lisans eğitimini Anadolu Ünv. İktisat Fak. de ( 1996 ) bitirdi. 2006-2008 arasında  Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Yönetim Uzmanlığı ( M B A ) dalında yaptı master çalışması yaptı. Halen  Fatih Ünv. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi dalında Yüksek Lisans çalışmasına  devam etmektedir. 1993 yılında İst. Ünv. Meslek Yüksek Okulunda Bilgisayar Programcılığı eğitimi aldı. İngilizce ve Osmanlıca'yı orta seviyede bilmektedir.

İş deneyimi :

1996-2002 arasında değişik şirketlerde Mâli Müdür olarak görev yaptı,  2003 yılında bir dönem özel bir dershanede Bilgisayar İşletme dersleri öğretmenliği, 2003-2009 arasında Sigorta ve Fon Yönetimi Danışmanlığı, 2009 sonrası İnşaat sektöründe iştigal etmektedir. 

Siyasi deneyimi : 

1993 yılında Refah Partisi Esenyurt Gençlik Kolları Başkanlığı,  1999 yılında Fazilet Partisi Bahçeşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı,1999-2001 yıllarında Fazilet Partisi Esenyurt Belde Başkan Yardımcısı, 2001-2003 yıllarında Saadet Partisi B.Çekmece İlçe Başkan Yardımcısı, 2004 yılında Ak Parti Kıraç Belediye Başkan Aday adayı, 2004 Ak Parti Esenyurt kontelan Beladiye Meclis Üyesi Adayı oldu. 2004 yılında  Ak Parti Esenyurt Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.
2004-2006 arasında Esenyurt Belediyesi Daimi Encümeni, 2004-2009  arasında Belediye Meclisi Denetim Komisyonu ve meclis bütçe komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. 

SOSYAL FAALİYETLER : 

1992 yılında Milli Gençlik Vakfı ( MGV ) B.Çekmece İlçe Başkanlığı, 2004-2006 arasında Esenyurt Camileri Yaptırma ve yaşatma derneği başkanlığı, 2004-2008 arasında Esenyurt Spor Kulübünde Yönetici ve Basın sözcülüğü yaptı. Yöresel ve Kültürel Derneklerde Üyeliği bulunmaktadır.
   Haber Gül GÜYÜK


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri