Bahçeli'den Ak Parti'ye sert eleştiri

"Ak Parti, MHP'nin projesini kopya etmiştir"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anadolu Gösteri Merkezi'nde, milletvekili adayları takdim toplantısına katıldı. AK Parti’nin açıkladığı seçim beyannamesinin taklitçi ve temelsiz olduğunu belirten Bahçeli, ‘Türkiye Hazır, Hedef 2023’Projesi MHP’den çalınmış ve kopya edilmiştir” dedi. Bahçeli, şöyle konuştu:

“MHP’nin projelerini kendisine mal eden siyasi kapkaççı AKP zihniyeti, hiçbir özgün öneri getirememiştir. Yıllar önce belirlediğimiz 2023 vizyonunu sahiplenen AKP’nin ‘Lider Ülke’ hedefini benimsemesi kendisi açısından iyi bir gelişmedir. Ne var ki, iktidar partisinin siyasi hırsızlık konusunda ne kadar arsız olduğunu göstermesi bakımından ibret verici olmuştur. ‘Türkiye Hazır, Hedef 2023’Projesi MHP’den çalınmış ve kopya edilmiştir. YGS ve KPSS yolsuzluklarına batan, kopyacıların üremesi için imkan sağlayan AKP için bu son derece normaldir”

“TÜRK MİLLETİ PARÇALANMANIN ARİFESİNDEYKEN, LİSTEDE KİMİN ÖNDE OLDUĞUNUN NE ÖNEMİ VAR?”
Partimize milletvekili olabilmek ve sıralamaya girebilmek için talepte bulunan herkesin çok değerli olduğundan bahseden Bahçeli, “Unutmayalım ki; MHP birilerini milletvekili yapmak için çıkmamıştır. Koltuk ve makam hırslarına teslim olmuşları tatmin etmek için vatan mücadelesine hiç girişmemiştir. Türk Milleti parçalanmanın arifesindeyken, aday listesinde kimin önde kimin arkada olduğunun ne önemi vardır ki? Alt kültürlerin milli kültüre egemen olması, binlerce yıllık oluşumu geriye götürecek ve bölünmenin fitilini ateşleyecektir. Bu ateşin mayına ulaşması büyük bir gürültüyle patlayacak, millet hazinesi paramparça olacaktır. Bunun vebali, millet gerçeğini anlayamamış AK Parti’dedir” diye konuştu.

"ŞEREFSİZLİK BUNDAN BÖYLE KİMİN BOYNUNDA ASILI DURACAK?"
Konuşmasında sık sık AK Parti hükümetini eleştiren MHP lideri Bahçeli, “Hizbullah militanlarını serbest bırakan, Kandil’e göz kırpan, İmralı ile görüşüp önce reddeden, sonra topu devlete atan, arkasından da Avrupalı dostlarının huzurunda ayakta hesap verirken ikrar eden, bu iktidarın başı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Teröristbaşı ile görüşmeleri hangi siyasi namusla açıklamak mümkündür? Başbakan Erdoğan, şereften ne anlamaktadır? Şerefsizlik bundan böyle, kimin boynunda asılı duracak ve kimin sıfatı olacaktır? ” dedi. Bahçeli, konuşmasına “PKK’lı canileri himaye eden, peşmerge bozuntusunu dost seviyesine çıkaran, Avrupa Birliği’ne uydu olan, okyanus ötesinin planlarına taşeronluk yapan, Ege’yi Yunan tezlerine teslim eden bu iktidardır. Polise tokat atılmasını örten, kopyacılara zemin hazırlayan, Mehmetçiği darbeci diyerek köşeye sıkıştıran bu iktidardır. 12 Eylül’le hesaplaşmak için milleti kandıran, 28 Şubatçılar’a sesini çıkarmayan, 27 Nisancılar’a son model araba hediye eden bu iktidardır” diye devam etti.

“BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN USTALIK DÖNEMİNDE, KİMSE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDEN SÖZ EDEMEYECEK”
Başbakan Erdoğan’ın seçimler sonucunda tekrar iktidara gelmesi durumunda, Türkiye’nin büyük bir tehlike içinde olduğunu ifade eden Bahçeli, “Çıraklık dönemi, Türkiye’yi bölmenin hazırlığı ile geçmiştir. ‘Birlikte yürüdük masalı’ ile millet, fırtınanın ortasına getirilmiştir. Kalfalık döneminde, yıkımın ihalesi yapılmıştır. Önümüzdeki süreçte tekrar iktidara gelirse, bu defa da ustalık dönemi başlayacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nden kimse bahsedemeyecektir. Haçlı zihniyeti, bin yıl sonra amacına çok yaklaşacaktır” dedi.

-MHP’NİN İKTİDAR HEDEFLERİ-
MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidara gelmeleri durumunda yapacaklarını şöyle sıraladı:

- Her yıl 700 bin kişiye iş vereceğiz.
- Muhtaç ailelerin en az bir ferdine iş vereceğiz.
- İşi olmayanlara, asgari ücretin yarısı kadar aile sigortası yardımı yapacağız.
- Asgari ücreti 825 liraya çıkaracağız.
- Hilal kartla tüm yoksul ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayacağız.
- Dolaylı vergileri indireceğiz.
- Yoksulların genel sağlık sigortası primleri karşılanacak.
- Gıda yoksulluğu ortadan kalkacak.
- Evi olmayanlara, oturabilecekleri evler inşa edilecek.
- 65 yaşını dolduran vatandaşlara, 250 lira muhtaçlık aylığı verilecek.
- Asgari ücretten vergi alınmayacak.
- Taşeron firma elemanları, kadrolu yapılacak.
- Kamu çalışanlarına ödenen denge tazminatı arttırılacak.
- Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu olacak.
- Tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV’yi ve KDV’yi kaldıracağız.
- Engelliler, işe öncelikli alınacak.
- Güvenlik güçlerine 310 lira ilave, köy korucularına 155 lira güvenlik tazminatı verilecek.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri