BAKIRKÖY HAYIR İLE İNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bakırköy İlçe Başkanlığı tarafından Ataköy Attila İlhan Park’ında düzenlenen anayasa değişikliği referandumu bilgilendirme toplantısında her yer hayır ile inledi.
Bilgilendirme toplantısına katılan CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı  Dr. Bülent Kerimoğlu ve CHP Bakırköy İlçe Başkanı Av. Celal Sevinç yapılmak istenen anayasa değişikliğine niye hayır diyeceklerini Bakırköylülerle paylaştılar.
 
Yapılmak istenen anayasa değişikliğinin 150 yıllık demokrasi kültürünü ortadan kaldıracağını ifade ederek sözlerine başlayan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi: “ Bizim geleneğimizde ortak akıl var. 150 yıldır süregelen demokrasi geleneği yeni anayasa değişikliği ile ortadan kaldırılmak isteniyor. Özgürlükçü, demokratik, parlamenter rejim yerine tek adam rejimi getirilmek isteniyor. Geçmişte ve günümüzde; dünyada tek adam anlayışının egemen olduğu ülkelerin hali ortada. Bu yüzden hayır diyoruz. Çocuklarımızın geleceği için 16 Nisan 2017-Pazar günü tüm yurttaşlarımızın sandığa gidip oylarını kullanmaları gerekiyor. Unutmayalım referanduma katılım oranı ne kadar yüksek olursa hayır oyları da yüksek olacaktır. Oyunu kullanmayacağını bildiğiniz akrabalarınız veya komşularınız varsa Onları mutlaka oy kullanmaları konusunda ikna edin.”
 
CHP Bakırköy İlçe Başkanı Av. Celal Sevinç de anayasa değişikliği ile denetim mekanizmasının ortadan kalkacağını belirterek yasama, yürütme,  yargı ve basın özgürlüğünün kalmayacağını söyledi ve herkesi anayasa değişikliğine hayır oyu vermeye çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri