'Başbakan özür dilemeli'

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li kadınlardan özür dilemesi gerektiğini öne sürdü.

Samlı, yazılı açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, CHP'li kadınlar için ''...vicdansız ve izansızlar... Bunları anlamak mümkün değil. Bunlar tornadan çıkmış hanımlar'' dediğini anımsattı.

Başbakan'ın CHP'li kadınlardan özür dilemesi gerektiğini savunan Samlı, ''Bu ve benzeri açıklamaların sahibi Başbakan bizi anlamasa da biz Başbakan'ı anlıyoruz. Onun bize yönelik düşmanca yaklaşımının ardında bizim eşitlik inancımız, anlayışımız, onun ise kadınların eşit insanlar olduğunu kabul edememesi var. O bizi tanımasa da biz onu tanıyoruz. O kadınların eşit insan olmasına inanmıyor, biz ise inanıyor, bunun için mücadele ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Dünyanın her yerindeki kadınlarla el ele, gönül gönüle, hiçbirini dışlamadan, hiçbirini ayrı tutmadan kucakladıklarını belirten Samlı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Biz ne ırk ne millet ne etnik köken farkı biliriz. Hiçbir kadını kendimizden farklı görmez, her kadını kardeş biliriz. Böyle olmaya da devam edeceğiz.

Hal böyleyken, Başbakan bizi tornadan çıkmış olmakla suçluyor. Eğer biz CHP'li kadınların ortak paydamız olan eşitlik inancımızdan söz ediyorsa haklıdır. Ama eşitlik, özgürlük ve dayanışma inancımız tek ve ortak olsa da biz CHP'li kadınlar bahar çiçekleri kadar çeşitli, bahar çiçekleri kadar renkliyiz. O bizi tanımıyor. O bizim renklerimizi, canlılığımızı, farklı ama eşit oluşumuzu ne görmek ne anlamak istiyor.

Sayın Başbakan'a söylemek istediğimiz şudur; biz, ülkemizde yüzlerce yıldır kadının emeği ile ürettiği halılar, kilimler, oyalar gibiyiz... Biz, ülkemizin geleceğini üreten, doğurup büyüten 81 ilden, binlerce köyden, her sınıf ve kesimden, her eğitim durumundan, her yaştan kadınlarız. CHP'li kadınların eşitliğe inanmayan Başbakan'dan öğreneceği bir şey yok, öğreteceği çok şey var. Başbakan'ın CHP'li kadınları bugüne kadar tanımadığı, sözlerinden anlaşılıyor. En azından bundan sonra tanısın diye bu açıklamayla ulaştıralım istedik. Tanısın ama işe özür dileyerek başlasın.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri