‘Başbakan Silivri’ye verdiği değeri gösterdi’

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca Silivri İlçe teşkilatıyla buluştu. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ilçe başkanlığında düzenlenen toplantıda, Milletvekili adayı Tülay Kaynarca partilileri tarafından sloganlarla karşılandı
‘Başbakan Silivri’ye verdiği değeri gösterdi’
 
AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca Silivri İlçe teşkilatıyla buluştu. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ilçe başkanlığında düzenlenen toplantıda, Milletvekili adayı Tülay Kaynarca partilileri tarafından sloganlarla karşılandı.
 
Ak Partililerin yoğun katılım gösterdiği toplantıya, Silivri Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan, Eski İlçe Başkanlarından Ender Gezici, Halit Girgin, Belediye Meclis Üyeleri katıldı. AK Parti 3. Bölge aday adaylarından Murat Beksan ve Emrah Maşalacı’da toplantıya katılarak Kaynarca’ya destek verdi.  Sevinç ve gurur’un hakim olduğu toplandı zaman zaman duygusal anlar yaşandı ve partililer göz yaşlarını tutamadı.
 
Turan; “Kaynarca örnek alınması gereken biridir”
Toplantıda ilk konuşmayı yapanSilivri Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan;”En kötü günümüz böyle olsun. Bu mutluluğu bize yaşatan başta ilçe başkanımız olmak üzere siz değerli yönetim kurulu arkadaşlarımıza, kadın ve gençlik kolu başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Siz her zaman Tülay Başkanın yanında oldunuz. Şunu özellikle paylaşmak istiyorum. Tülay Kaynarca siyasette örnek alınması gereken biridir. Gittiği yolun da çok güzel bir şekilde takip edilmesi gerektiği noktasında benim hayatımda yer etmiştir. Hepinizin hayatında da yer etmesi gerekir. O her zaman dik duruşuyla yolda yürüyüşüyle insanlarla samimiyetiyle birlikte örnek olmuştur. Siyasette yalpalamamak bu noktalara getiriyor. İnanıyorum ki Tülay Hanım milletvekili olduğunda Türkiye’mize, İstanbul’umuza ve Silivri’mize çok değerli katkıları olacaktır. Tanıyanlar bilir. O bir iş koliktir. Çalışmayın deseniz de o kendi kendine bir iş üretir. Bu ülkeye faydalı olacağına bir ağabeyi olarak inanıyorum. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Dualarınızı esirgemeyin. Başbakanımıza ve Tülay Başkanımıza bir sözümüz var. 12 Haziran Akşamı Metin Başkanımızın da dediği gibi el ele gönül gönüle Atatürk Anıtı önüne yürüyelim diyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.  
 
Karakaş; “ Silivri bir milletvekilinin nasıl çalışacağını Tülay Hanımla görecek”
 
Çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden AK Pati Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş; “ Cenabı Allah teşkilatımıza böyle bir olayı da nasip etti. Sayın genel başkanımız ve başbakanımız, Silivri’mize “bizi, sizi” diyenlere nazire yaparcasına Tülay Hanım’ı 8. sıraya yerleştirdi. Sayın başbakanımız ve genel başkanımız Hizmetleriyle olduğu gibi böyle bir sıralamayla da Silivri sevdasını bir kez daha göstermiş oldu. Silivri’ye tacını giydirdi. Tülay Hanım teşkilatta gerçekten çok derin izleri olan, birçok kişinin üzerinde hakları olan birisi. Belki de geç kalmış bir sıralamaydı. Daha öncede kendisi denemişti. Ama şunu çok rahat söyleyebilirim. Silivri bir belediye başkanının nasıl çalışacağını Hüseyin Başkanla öğrendi. Şimdi de bir milletvekilinin nasıl çalışacağını Tülay Hanımla görecek. Bu nefsi bir hareket olmadığını Silivri görecek. Farklı siyasi partilerde sıralamaya giremeyip, kapılar arkasından kaçan, televizyon kanallarında genel başkanlarını, arkadaşlarını eleştirirken ilçe başkanımızın bu anlamda dik durması ve Silivri siyasetinde izler bırakmasının meyvesini bugün alıyoruz. Gerçekten Silivri’ye verilmiş bir payedir, yüktür bu. Sayın Başbakanımız diyor ki Silivri’de %51’i alacaksınız arkadaşlar. Biz Tülay Hanımefendiyi TBMM’ye de gönderirken Silivri’de o bayrağı dalgalandırarak göndereceğiz” dedi.  
 
Silivri’den çıkarta çıkarta cezaevinden aday çıkarttılar
 
AK Parti’nin gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için siyaset yapsan bir parti olduğunu söyleyen Karakaş; “2023’ü kendisine hedef yapan tek siyasi parti. Atatürk’ün arkasına saklanıp siyaset yapanlar var ya, işte gördünüz Silivri’den çıkarta çıkarta cezaevinden aday çıkarttılar. Onun için teşkilatımız tarihi günlerden birini yaşıyor. 12 Haziran’da tarihi günlerden birini daha yaşatacağız. Biz orada Ak Parti, Silivri kazandı değil. Türkiye kazandı sloganlarıyla Atatürk büstüne doğru yürüyeceğiz. Çünkü biz sadece Ak Parti birinci çıksın diye uğraşanlardan değiliz. Dünya siyasetine yön veren bir başbakanın ardından giderek Türkiye’yi kalkındıran bir siyasetin peşindeyiz. Ben başta genel başkanımız başbakanımız olmak üzere bu anlamda emeği geçen kim varsa canı gönülden teşekkür ediyorum. Tülay Hanımı bugün buraya getiren özellikle teşkilattaki arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Burada bir başarı varsa bu teşkilatımızın başarısıdır. Burada ilk lambayı yakan Vural Başkan döneminden bugüne kadar tüm teşkilatımızın başarısıdır. İnşallah Tülay Hanım’ın da rabbim yar ve yardımcısı olsun” dedi.  
 
 Kaynarca; “ Ben sizlerin sayesinde bu noktadayım”
Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya gelen AK Pati 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynaca partililerine seslenerek; “Eğer Tülay Kaynarca bu noktadaysa sizlerin, teşkilatımızın sayesindedir” dedi. Partililerin alkışlarıyla sık sık sözü kesilen Kaynarca konuşmasında; “ Gelirken yeni ilçe binamızı görmek için araçla iki tur attım. Muhteşem güzel görünüyor. Ama bu salon çok şeylere şahit. Bu salonda toplantılardan, sevinçlere, üzüntülere birçok şey yaşandı. Şimdi buradan arkadaşlarıma bakıyorum. Hepsiyle farklı kademelerde farklı görevlerde birlikte olmuşuzdur. Vural Başkanım başta olmak üzere, diğer yıllarda görev yapan Halit Başkanım, Ender Başkanıma yönetimleri ile birlikte teşekkür ediyorum. Eğer Tülay Kaynarca bu noktadaysa sizlerin, teşkilatımızın sayesinde. 8. sıra Tülay Kaynarca Silivri benim ismimle özdeşlemiş bir şey değil. Başbakanımızın Silivri’ye verdiği önem, değerdir. Dolayısıyla bu 12 Haziran’da omuzlarımızdaki sorumluluğu beş kat daha artırıyor. Böyle bir teveccühün arkasında çok sıkı durmak gerekiyor. 2002 yılında gazeteci arkadaşlarımda hatırlar: Silivri turizm kenti mi olacak, kültür kendi mi olacak diye konuşurduk. Silivri Cezaevi kenti oldu ve CHP’yi cezaevinden çıkacak kişiler temsil edecek noktaya geldi. İki gündür farklı siyasi görüşlerde olup beni arayanlar var. İdeolojik anlamda bakmadıklarını, çalışma dönemimizin çok iyi fotoğrafını aldıklarını düşünüyorum ben. Her şey zamanında güzel. Biz 2002’den bu yıla kadar olan çalışmalarımızda bireysel bakmadan, ideolojik bakmadan, hemen herkesin derdine nasıl ulaşırız diye baktık. Hiçbir arkadaşım ben demedi. İşin aslı bizde. Bunu biz başardık. Telefonlardan çok fazla etkilendim niye; dostlarımı biliyorum çünkü. Ses tonlarından heyecanlarını anlayabiliyorum. Ama bir şoförler temsilcileri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri aradığında hepsi farklı bir anekdot paylaşıyor. Arkasından dilek temennisini iletiyor. Biliyor ki AK Parti’den kim olursa olsun Ankara’ya gittiğinde buradaki insanımızın derdi adına derlenecek, onun adına emek harcayacak. Bu çok büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu birlikte paylaşacağız. Tıpkı buradaki noktada olduğu gibi. 3. bölgede 13 ilçemiz var. Elbette hepsinin farklı konseptlerde adaylara ihtiyacı var. Ama ben başkanıma şimdide söylüyorum. Biz hep burada olacağız. Rabbim hepimize sorumluluklarımızı yerine getirmeyi nasip etsin. O kadar güzel duygu yüklü bir gün ki başka kelimeler bulamıyorum. Rabbim utandırmasın. Bu partinin her kademesi birbirinden değerli. Biz başbakanımızı temsil ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibiyiz. Allah yardımcımız olsun” dedi.
 
Maşalacı; “ Tülay Kaynarca bunu hak etmiştir”
 
AK Parti 3. Bölge Milletvekili aday adayı Emrah Maşlacı toplantıda duy ve düşüncelerini belirten konuşmasında; “Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Sevgili ablam Tülay Kaynarcaya başarılar diliyorum. Sadece yaşı benden büyük olduğu için değil gerçekten ablam gibi kendisi. Babam siyasetçi olduğundan dolayı hep iç içe olduk. Bu görevi isteyerek yola çıkmış ve hak ederek almıştır. Benim için iki kelime çok önemlidir. Ne bilirsin diye soranlara; haddimi, ne istersin diye soranlara ise hakkımı sözcüğü. Tülay abla bunu hak etmiştir. Bizlerin gönlünde taht kurmuştur. Allah nasip ederse bizleri en iyi şekilde temsil edecektir. Allah yar ve yardımcısı olsun. Şimdiden başarılar diliyorum” dedi.  
 
Beksan; “ Kendim aday olmuş gibi sevindim”  
AK Parti 3. Bölge Milletvekili Aday adayı olan Dr. Murat Beksan’da bir konuşma yaparak; “
Bu bir yarış değildi. Hiçbir zaman rekabet etmedik. Yükselmek için kimse birbirinin üzerine basmadı. Teşkilat çalışmalarına baktığımız zaman gerçekten hak eden kişiler kazanmıştır bu sırayı. Gönlümden geçen mutlaka bir kişinin ilk on içerisine girmesiydi. Kendim olmuş gibi sevindim. Çalışma programı neyse bizde sonuna kadar birlikte destek vereceğimizi belirtmek istiyorum. Darılmaca gücenmece olmaz. Kutlamalardan önce çalışmaların başlamasında hemfikirim. Başarılar diliyorum” dedi.  
 
Aydar, herkesi ağlattı  
Toplantının sonunda söz alan Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi İnci Aydar gözyaşlarını tutamadı. Aydar’ın duygu yüklü konuşmasında İlçe Başkanı Metin Karakaş, Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca ve partilerde gözyaşlarına boğuldu.
Gözyaşları içerisinde konuşmasını yapan Aydar; “Buraya gördüğüm herkesi çok seviyorum. Hiç kırılmadan, Tülay’la ayrı bir yerimiz var. Gözümüm önünden bir mazi geçti. Bağımsız olarak meclis üyeliğimi bitirmek istiyordum ama onun kıvrak zekâsı, inceliği, zarifliği. Bana Ak Partiyi öyle bir anlattı ki hayır demem mümkün değildi. İyi ki geçmişim. Canım başkanımda bana destek oldu. Silivri’ye hizmet verebildim. Tülaycığımın burayı hak ettiğini biliyorum. Onun iyi kalbini, iyi yüreğini biliyorum. Şimdi de göğsümü gere gere herkese söylüyorum. CHP Silivri’ye değer verseydi onlardan bir milletvekili seçerlerdi. Bu lafı benim söylemem çok önemli. Bunu bana dedirttiği için ona çok teşekkür ediyorum” dedi.  
 
Haber: Fatma Sarıbıyık
 
 
 
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri