Başbakan'dan BDP'ye: Gözünüzü bu kadar mı kan bürüdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Hizmet Binası'nın açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ”Şu anda, bir yandan terör örgütü, bir yandan da onun uzantılarının, ortamı

BDP’ye, sert bir dille seslenen Başbakan Erdoğan, “Siz 12 Haziran’da oy toplayacaksınız diye gençlerin ölmesi, öldürülmesi insanlık mıdır, insani midir? Bunu vicdanınıza nasıl izah edebiliyorsunuz veya vicdanınıza nasıl anlatabiliyorsunuz?... Gözünüz bu kadar mı sizin karardı? Gözünüzü bu kadar mı kan bürüdü?" diye sordu.


DEMİRTAŞ'TAN BAŞBAKAN'A CEVAP

Başbakan Erdoğan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Hizmet Binası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, terörle mücadeleye değindi ve BDP’yi eleştirdiği şu ifadeleri kullandı: "Şu anda, bir yandan terör örgütü, bir yandan da onun uzantılarının, ortamı tahrik etmek, germek, süreci kışkırtmak için dört bir koldan harekete geçmiş durumdalar. Eskiden, terör örgütü kendi illegal yayın organlarıyla, internetle, belli ajanslarla mesajlarını iletiyordu. Şimdi artık bunların bir kenara itildiğine, bir siyasi partinin, siyaseti, demokratik zemini tamamen bırakarak terör örgütünün sözcülüğüne soyunduğunu görüyoruz. Allah aşkına soruyorum; siz 12 Haziran’da oy toplayacaksınız diye gençlerin ölmesi, öldürülmesi insanlık mıdır, insani midir? Bunu vicdanınıza nasıl izah edebiliyorsunuz veya vicdanınıza nasıl anlatabiliyorsunuz?”

 “GÖZÜNÜZÜ BU KADAR MI KAN BÜRÜDÜ?”

 BDP’ye, sert bir dille seslenen Başbakan Erdoğan, “Gözünüz bu kadar mı sizin karardı? Gözünüzü bu kadar mı kan bürüdü?" diye sordu. Erdoğan şöyle devam etti:“Siz güya oy alıp Meclis’e geleceksiniz. Ne pahasına olursa olsun, ölen ve öldürülen gençler pahasına, annelerin babaların gözyaşları pahasına, öksüz yetim kalacak çocuklar pahasına! Bu, insanlığa sığar mı?!”

“30 YILDIR BU ÜLKENİN BAŞBAKANI Tayyip Erdoğan MI?”

BDP’nin, bölgede akacak her damla kanın sorumlusunun Başbakan olacağı değerlendirmesine de değinen Erdoğan, “Senin aklın 8 yıldır mı kendine geldi yahu? 30 yıldır bu ülkede, terör örgütü kan döküyor. 30 yıldır bu ülkenin Başbakanı Tayyip Erdoğan mı?” diye sordu. 

“YÜZDE 10 BARAJI BİZ GETİRMEDİK”

BDP’nin, seçim barajının düşürülmesi talebini de yorumlayan Başbakan, “Bu, samimi bir yaklaşım değil,” dedi ve kendilerinin de Ak Parti’yi ilk kurduklarında söz konusu barajın aynen olduğunu ve buna rağmen tek başına iktidar olduklarını hatırlattı. Başbakan, “Bu barajı biz getirmedik,” dedi.Başbakan Erdoğan, BDP’ye de, bir ‘Türkiye partisi’ olma konusunda şu uyarıda bulundu:

“Bugün bütün mesainizi, bütün enerjinizi, bütün siyasetinizi eğer terörün sözcülüğüne ayırır, bütün derdiniz, terör örgütünü elebaşısının hapishane şartları olursa, siz Türkiye partisi olamazsınız, Türkiye’yi kucaklayamazsınız. Kendisinden oy aldığınız kitlelere dahi hizmet üretemezsiniz.”BDP’nin elinde belediyeler bulunduğuna dikkati çeken Başbakan, söz konusu belediyelerin herhangi bir hizmetlerini göremediklerini söyledi.

“KCK, YÜRÜTMENİN BİR UYGULAMASI DEĞİLDİR”

Hükümete yinelik KCK eleştirilerine de değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:“İkide bir KCK, KCK, KCK! İkide bir KCK! Siz önce, bütün şu anda bu vesileyle içeri alınan belediyeler, her şeyden önce, yürütmenin aldığı bir karar ve uygulama değildir. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Eğer hukuku çiğniyorsanız, eğer yasaları çiğniyorsanız, tabii ki yasalar size de uygulanacaktır, olay budur!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri