Baskılar halkı patlatır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Soner Yalçın’ın da bulunduğu Odatv yöneticilerine yönelik gözaltı ve aramalara, “AKP, Soner Yalçın’a da tahammül edemedi” sözleriyle tepki gösterdi.

 
Başbakan Erdoğan’ı, Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’e atıfla uyaran ve “Bu baskı süreci devam ettiği müddetçe, bir gün toplum patlayacak” dedi ve şöyle konuştu:

Müneccim gerekmez

“Toplumun patlayacağını öngörmek için müneccim olmaya gerek yok. Dünyada örnekleri var zaten. Çünkü, baskılar özgürlüğü doğurur. Sadece Mübarek’ten kaynaklanmıyor. Başbakan demokrasi, özgürlük istiyorsa bunun kurallarını yerine getirmek zorunda. Demokratik kuralları kullanarak, demokrasiyi yok etmeye çalışması kabul edilemez.

Geleceği sağlıksız

Baskılar konusunda daha yolun başındayız. Eğer bir başbakan olası protestolar nedeniyle kişiler gözaltına alındığında sesini çıkarmıyorsa, bir korku imparatorluğundan besleniyorsa, kendisinin geleceği sağlıklı değil. Düşüncesi, öngörüleri sağlıklı değil. ‘Her şey kendi iktidarı için olmalı’, diye bir düşünce var kafasında.

Korku imparatorluğu

Başbakan bir korku imparatorluğunu hayata geçiriyor aşama, aşama. Ama Erdoğan’ın kurduğu korku imparatorluğunu onun başına yıkacağız. Başbakan bu korkuyu bildiği için ayakta kalmanın yollarını arıyor.

Soner Yalçın örneği

Soner Yalçın çok önemli bir kalem, iyi bir araştırmacı. Ona yönelik bu uygulama AKP’nin, her türlü baskıyı uygulama isteğinin son örneği. Ancak, bu baskıların hiç birisi bizi yıldıramayacak. Gücümüzün yettiği kadar olayların üzerine kararlılıkla gideceğiz, biz korkmuyoruz.

Gül diyet ödedi

Cumhurbaşkanı, yasaları onaylayarak diyet borcunu ödedi. Biz ise bundan sonra da hukukun gereğini yapacağız. Anayasa Mahkemesi’ne başvurmak bu yollardan biri. Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri en kısa sürede tamamlayacak, ardından başvuracağız.”

Seçim pozları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran’da yapılması öngörülen seçimlere yönelik hazırlıklarını “Seçim kampanyası fotoğrafları” çekimleriyle sürdürdü. Kılıçdaroğlu, dün İstanbul Rpresenter Fotoğraf Stüdyosu’nda, fotoğrafçı Ozan Çakmak’ın objektifinin karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Barack Obama ve eski Başkan Bill Clinton’un fotoğraflarındakine benzer pozlar verdi. Çekimler sırasında oldukça rahat olan Kılıçdaroğlu, Çakmak’ın, “Sıcak, samimi ve içimizden biri” temalı çalışması için yaklaşık 3 saat objektif karşında kaldı. Kılıçdaroğlu, çekimler sırasında 3 ayrı elbise giydi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri