Bayram kardeşime güvenin

Avcılar'a gelen Kadir Topbaş, ilçedeki bayan ve erkek kuaförlerle buluştu. Toplantıda konuşan Topbaş, "Bayram kardeşime güvenin" dedi

AK Parti, Avcılar’da seçim çalışmalarına devam ediyor. Avcılar ilçe başkanlığı, ilçedeki tüm bayan ve erkek kuaförleriyle yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Avcılar belediye başkan adayı Bayram Şenocak, İstanbul Milletvekili Halide İncekara katıldı

AK Parti Avcılar ilçe başkanı Ali Burak Tepe ve İstanbul Milletvekili Halide İncakara’nın selamlama konuşmaları sonrasında kürsüye gelen belediye başkan adayı Bayram Şenocak, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattığı konuşmasında: “30 Mart sonrasında artık burada farklı bir Avcılar olacak. Biz dersimize iyi çalıştık” diyerek katılımcılardan destek istedi. Sözlerine Avcılar için hazırladığı projelerden örnekler vererek devam eden Şenocak, “ Yıllardır hizmet görememiş Avcılar, AK Belediye ile hizmete kavuşacak” ifadelerini kullandı.“Bazılarının hayal edemeyeceği kadar güzel projelerimiz var. Biz bu projeleri hazırlarken bölgedeki halkımızla istişare ettik ve akıl akıldan üstündür diyerek onların fikirlerini aldık. Avcılar’da birçok mahalle sakiniyle görüştüm.

Aldığım cevaplar hep hizmet eksikliği yönünde oldu. Avcılar’ın en gelişmiş ilçesi Firuzköy ilçesi olarak bilinir. Oradaki insanlarla da görüştüm. Sizler de gidin ve bir dinleyin. Size diyecekler ki ‘Bu mahalleye hiç hizmet gelmedi.’ En gelişmiş olarak bilinenFiruzköy’de bile hizmet yok. 15 yıldır bu ilçeye yatırım yapılmamış. Avcılar Turgut Özal Stadının bulunduğu alana çok büyük bir yaşam merkezi yapacağız. Metro istasyonu, kültür merkezleri, spor kompleksi, olimpik yüzme havuzu ve kapalı otoparkı bulunan bu proje ile Avcılar’ın merkezi canlanacak ve her türlü hizmetin alınabileceği bir yer haline gelecek.  Bu projeyi 2 yıl önce açıkladığımızda muhalefet AVM yapacağımızı dile getirdi. AVM projesi falan yok.

Onlar da proje olmadığı için böyle bir tepkiyle çıktılar karşımıza. Bakın ben iddia ediyorum bırakın ilçe belediyesini, bunların büyükşehir belediye başkan adayının projeleri, şu bizim açıkladığımız projelerin yarısı kadar bile değildir. Yine merkez ile sahili Füniküler raylı sistemle yer altından birbirine bağlayacağız. Artık sahile inmek çok kolay olacak. Sahil kesiminde yapılacak bir çok projemizin yanında Göl kıyısını da çok etkin bir şekilde kullanılabilecek hale getireceğiz. Bunun yanında göl kıyı şeridinden devam edecek ve Üniversite, Firuzköy, Yeşilkent ve Tahtakale üzerinden TEM yoluna bağlanacak olan bir bağlantı yolu projemiz var. Bu bölgede Türkiye’nin en büyük parkını yapacağız. Toplamda 6.150.000 m2 olan parkın içerisinde antik BATHONEA şehri de  faaliyete geçirilerek burası bir kültür ve turizm merkezi olacak. İnşallah, 30 Mart akşamı Avcılar’ı her anlamda geliştirecek ve Marka Şehir yapacak belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağız’’. Dedi.

Topbaş: ‘’ Katılımcı şeffaf bir yönetim uygulayacağız’’

Toplantıda konuşan Başkan Topbaş, yerel seçimlerde ideoloji ve siyasi düşüncelerin bir kenara bırakılarak doğru adaya oy verilmesi gerektiğini belirterek, “Aydın bir insan geleceğini kime teslim edeceğini araştırması lazım. 5 yıl kentin yetkisini veriyorsunuz. Aday olanların nasıl bir yönetim anlayışları var, hangi sözü yerine götürdüler, kaynakları nasıl kullandılar, ne kadar borçları var bunların incelenmesi lazım. Bu Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından çok önemli. bizlere de bakacaksınız. Güven duygusuyla verilmeli oylar. Biz de yanlış yapıyorsak bize de destek vermeyin. Bu yetki ile şehrin ilçenin geleceğini emanet edeceksiniz” dedi.

Çocukluk yıllarında Avcılar’a çok kez geldiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, “Buralarda çok denize girdim. O zamanlar burada iki, üç ev vardı. Burada doğru düzgün yapılanma olmadı. 1999 depreminde sayın Başbakanımız ile birlikte Rize’deydik. İlk haberi aldığımızda özel uçakla hemen İstanbul’a geldik. İlk uğradığımız yer Avcılar’dı. O günden bu kadar zaman geçti. Gidin Esenler’e bakın, nasıl dönüşüm içinde. Kentsel dönüşüm ile ne hale geliyor. Bunları biz yaparız. Yeter ki Bayram Şenocak kardeşimle bize destek verin” diye konuştu.

“Yeni dönemde katılımcı ve şeffaf bir yönetim uygulayacağız” diyen Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Başbakanımız geçen ayki toplantıda söyledi. Katılımcı şeffaf bir yönetim uygulayacağız. Halk bilecek. Halka rağmen yönetim olmayacak. Bunun böyle olması gerekir. Tekrar yetki aldığımızda bir mağduriyet getirecek, ah dedirtecek hiçbir karara başkan olarak imza atmam. Sıkıntıları biz çözeriz. Yarınları bir düşünün. Değerlendirmeyi böyle yapın.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar’a 10 yılda yaklaşık 650 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, yeni yatırımlarla ulaşımın daha da rahatlayacağını söyledi. 4,5 kilometrelik trafiği bypass edecek olan Avcılar Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu’nun maliyetinin 4,5 milyon lira olduğunu, trafiğe güven getirecek Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Kavşak Düzenlemesi’nin de 1 milyon liraya mal olacağını ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu : “Evinizde musluğu açtığınızda su geliyorsa, doğalgazı kullanıyorsanız, dereler ve denizler ıslah edilmişse bu biziz. Metrolara ve Marmaray’a biniyorsanız, bu bizi hatırlatır. İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın anlayışıyla İstanbul’a hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bir bardak suya muhtaç İstanbul’dan 60 milyar yatırım yapan bir İstanbul’a geldik. Daha yapacak çok işimiz var. Bizim derdimiz var. Müjdelenmiş bu şehir geçmişte olduğu gibi dünyanın takip ettiği bir şehre dönüşmelidir. Bu konuda en büyük gücümüz milletimizden aldığımız destektir. Önümüzdeki dönem inşallah Avcılar bugünden çok daha güzel ve farklı olacak.”

Avcılar raylı sistemle İstanbul’a bağlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dünyada böyle metro yatırım yapan tek belediye olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, “Gelecek dönem de yatırımlar hız kesmeyecek. Banliyö hattının Ispartakule’ye gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu Halkalı ve Ispartakule’ye uzayacak. Bakırköy - Avcılar - Esenyurt - Beylikdüzü – Tüyap - Büyükçekmece Metro Hattı ise 2017’de tamamlanacak ve Üsküdar’a 44,5 dakikada, Ümraniye’ye 58 dakikada gidebileceksiniz” dedi.

Tahtakale Mahallesi’nin planları hazırlanıyor

Avcılar’ın Tahtakale Mahallesi’nin imar sorununu çözmek için seçimden hemen sonra çalışma başlatacaklarını da müjdeleyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tahtakale Mahallesi’ni Çevre Şehircilik Bakanlığı rezerv alan ilan etti. Buranın planları yapılacak. Burada size nasıl bir imar gerekiyorsa inşallah önümüzdeki dönem bizim desteğimizle ilçe belediyesi yapacak. 10 yıldır kimseyi mağdur etmedik, kimseyi yerinden etmedik. Bizler sizin adınıza görev yapıyoruz. ‘Sizi buradan edecekler’ sözlerine asla inanmayın. Biz sizin hakkınızı korumak için buradayız. Kimsenin hakkını heder etmeyiz.

Yeşilkent Mahallemizi İmara Açıyoruz

Yine Yeşilkent Mahallesinde bir imar çalışmamız var. Seçim sonrasında burayı da imara açıyoruz. Bayram Şenocak kardeşimle birlikte Avcılar’da çok güzel çalışmalarımız olacak. Bize güvendiniz. Biz İstanbul’u dünya şehri yaptık. Bayram kardeşime de güvenin.O da İstanbul’un en genç başkan adayı olarak çalışkanlılığı ve dinamizmi ile, 30 Mart sonrası açıklamış olduğu projeleri hayata geçirerek Avcılar’ı marka şehir haline getirecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’’ şeklinde konuştu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri