Bedeni Silivri’de aklı ülkesinde

CHP’li Toprak, İlker Başbuğ’a yaptıkları ziyaretin detaylarını anlattı. İlker Başbuğ, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ayakta karşıladı.Cezaevini değil Suriye ve Irak’taki gelişmelerden duyduğu endişeyi aktardı.
CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, Za­fer Bay­ra­mı­’nın kut­lan­dı­ğı 30 Ağus­tos gü­nü, Er­ge­ne­kon Da­va­sı­’n­da mü­eb­bet ha­pis­le ce­za­lan­dı­rı­lan Ge­nel­kur­may es­ki Baş­ka­nı İl­ker Baş­buğ ile Si­liv­ri Ce­za­evi­’n­de gö­rüş­tü. Kı­lıç­da­roğ­lu­’na, kur­may­la­rı Er­do­ğan Top­rak, Akif Ham­za­çe­bi ve Mev­lüt As­la­noğ­lu eş­lik et­ti. CHP’li Top­rak, bu zi­ya­re­te iliş­kin iz­le­nim­le­ri­ni SÖZ­CÜ­’ye şöy­le an­lat­tı:

“Si­liv­ri­’ye gi­der­ken çok sa­yı­da araç­la bi­ze eş­lik edil­di. Ce­za­evi­ne ya­kın bir yer­de kon­vo­yun öne ke­sil­di ve biz ce­za­evi­ne de­vam et­tik. Ce­za­evi gi­ri­şin­de de İl baş­ka­nı­mız, ko­ru­ma ve şo­för­ler dı­şa­rı­da kal­dı. Zi­ya­ret­çi iş­lem­le­ri ya­pı­lan sa­lon­da bi­zi ta­nı­dık­la­rı için kim­lik­le­ri­mi­ze ba­kıl­ma­dı. Göz ta­ra­ma­sı da ya­pıl­ma­dan dö­ner­ de­mir ka­pı­dan içe­ri­ye alın­dık.”

Baş­buğ, ayak­ta kar­şı­la­dı

“A­çık gö­rüş ya­pı­lan ve ka­me­ra­lar­la iz­le­nen zi­ya­ret­çi sa­lo­nu­na gir­di­ği­miz­de, İl­ker Baş­buğ bi­zi ayak­ta bek­li­yor­du. Kar­şı­mız­da tam bir dev­let ada­mı gör­dük. Dev­let so­rum­lu­lu­ğu alan, dev­let ter­bi­ye­si gör­müş, ül­ke­si­ni dü­şü­nen bir ge­nel­kur­may baş­ka­nı var­dı. Ge­nel­de res­mi kı­ya­fe­tiy­le bil­di­ği­miz İl­ker Baş­buğ, şık bir ta­kım el­bi­se giy­miş­ti. Kır­mı­zı-be­yaz kra­va­tı da şık­lı­ğı­nı ta­mam­lı­yor­du. Zi­ya­ret­çi ma­sa­sın­da ge­nel­de ör­tü bu­lun­maz. An­cak, zi­ya­re­ti­miz sı­ra­sın­da otur­du­ğu­muz ma­sa­ya ör­tü de se­ril­miş­ti. Or­ta­da bis­kü­vi­ler ko­nul­muş­tu. He­men ar­dın­dan çay ser­vi­si ya­pıl­dı. Zi­ya­ret bo­yun­ca 4’er çay iç­tik. Gö­rev­li­ler çok na­zik­ti.”

Bağ­dat iz­le­nim­le­ri­

“Baş­buğ, Ge­nel Baş­ka­nı­mı­z’­a, Ira­k’­a yap­tı­ğı zi­ya­re­ti çok önem­se­di­ği­ni söy­le­di. Kom­şu­la­rı­mız­la olan iliş­ki­ler ko­nu­sun­da ba­zı kay­gı­la­rı­nı di­le ge­tir­di. Su­ri­ye­’de ya­şa­nan­lar­la il­gi­li de­ğer­len­dir­me­le­ri ol­du. Irak ve Su­ri­ye ko­nu­sun­da­ki ge­liş­me­ler­den bü­yük en­di­şe duy­du­ğu­nu an­lat­tı. Ge­nel Baş­ka­nı­mı­z’­dan, Irak ma­kam­la­rı­nın Tür­ki­ye­’ye ba­kı­şı ko­nu­sun­da iz­le­nim­le­ri­ni din­le­di. Son­ra, Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’n­de­ki ter­fi­ler­le il­gi­li ba­zı dü­şün­ce­le­ri­ni be­lirt­ti. Ter­fi­ler­de mut­la­ka kı­dem ve li­ya­ka­tın dik­ka­te alın­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne işa­ret et­ti.”

Ce­za ön­ce­den ke­sil­miş

“Yar­gı­lan­dı­ğı da­va ile il­gi­li ken­di ko­nu­mu ve yar­gı­la­ma sü­re­ci­ne iliş­kin gö­rüş­le­ri­ni en so­na bı­rak­tı. ‘Yar­gı­la­nan ki­şi­ye son sö­zü­nün ne ol­du­ğu so­ru­lur. Avu­ka­tı­mın ve be­nim tüm ça­ba­la­rı­mı­za rağ­men son sö­zü­müz bi­le so­rul­ma­dan hak­kım­da mah­ku­mi­yet ka­ra­rı ve­ril­di. Çün­kü, ka­fa­la­rı­na bir şey otur­tul­muş ve o yol iz­len­miş­tir. Ne söy­ler­se­niz söy­le­yin, han­gi bel­ge­yi su­nar­sa­nız su­nun si­ze ce­za ve­ril­me­si ön­ce­den ka­rar­laş­tı­rıl­mış’ de­ğer­len­dir­me­si­ni yap­tı.”

Ay­rı­lık hü­zün­lü ol­du…

“Zi­ya­ret sı­ra­sın­da, Ge­nel Baş­ka­nı­mı­z’­a im­za­lı bir ki­tap ar­ma­ğan et­ti. Kı­lıç­da­roğ­lu, vak­ti­ni na­sıl ge­çir­di­ği­ni sor­du. Baş­buğ da ‘İna­nın va­kit yet­mi­yor. Ki­tap ya­zı­yo­rum, oku­yo­rum. Bir sü­re te­le­viz­yon ve ga­ze­te­ler­den ko­pup ye­ni bir şey­ler için ka­fa­mı yor­mak is­ti­yo­rum. Fark­lı şey­ler ko­nuş­mak, yaz­mak ge­re­ki­yor’ kar­şı­lı­ğı­nı ver­di. 

Ay­rı­lık saa­ti gel­di­ğin­de, biz ce­za­evin­den çı­ka­cak, o ise de­mir ka­pı­lar ar­ka­sın­da­ki oda­sı­na gö­tü­rü­le­cek­ti. Ge­nel­kur­may Baş­kan­lı­ğı gi­bi Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin en te­pe­sin­de gö­rev yap­mış bir ki­şi­yi, bu şe­kil­de gör­mek bi­ze ger­çek­ten hü­zün ver­di. Ora­dan ve­da­la­şıp ay­rı­lır­ken he­pi­miz çok üz­gün­dük.

Ka­fa­mı­zı da­ğıt­mak için biz ko­ri­dor­lar­da bu­lu­nan du­var re­sim­le­ri ve tab­lo­la­rı in­ce­le­dik. Bun­lar mah­kum­lar ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış­tı. Hü­zün­lü de ol­sak, üz­gün de ol­sak böy­le bir zi­ya­re­ti ger­çek­leş­tir­me­miz ge­re­ki­yor­du. Bi­rin­ci ağız­dan ba­zı şey­le­ri din­le­mek de ye­rin­de ol­du.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri