Belediyede muhatap bulamadık

Ulaşım konusundaki sıkıntılarını Beylikdüzü Belediyesi’ne iletmek üzere gittiklerini ve bir muhatap bulamadıklarını dile getiren ilçe sakinleri, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na geldi.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ve heyeti, belediyede bir muhatap bulamadıklarını ifade eden ilçe sakinlerinin sorunlarını dinledi ve çözüm için gerekli adımları atacaklarını kaydetti.
Otobüslerimizi geri istiyoruz
İlçedeki İETT otobüs seferlerinin daha önce olduğu gibi sıklaştırılmasını talep ettiklerini ifade eden vatandaşlar, “Otobüslerimizi geri istiyoruz. 76 Bakırköy otobüsü, sabah tam da iş saatinde, 1 saatte bir geliyor. Sonrasında ise 50 dakika arayla geliyor. İşimize giderken üst üste gidiyoruz. Yaşlılarımız, genç kızlarımız, öğrencilerimiz var. İnsanlıktan çıkmış vaziyetteyiz” şeklinde sözleriyle sitem etti.
Başkan bana tercüman olamazsa kim olacak?
Beylikdüzü Belediyesi’ne gittiklerinde bir muhatap bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Belediye başkanıyla görüşelim, dedik. Dışarda, deyip Özel Kalem Müdürlüğü’ne gönderdiler. Sonra onun da acil işinin çıktığını söylediler.  Konunu Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendirdiğini söylüyorlar. Belediye başkanı ilçede yaşayan biri olarak bana tercüman olamıyorsa kim olacak” şeklinde sözler sarf etti.
Metrobüs’te Avcılar’da tekrar aktarma yapılmasına bir anlam veremediklerini söyleyen vatandaşlar,  “Metrobüsü icat diye yutturuyorlar. Zincirlikuyu’yu belki anlayabilirim ama Avcılar’dan aktarmayı anlayamıyorum.  Metrobüs ilk duyurulduğunda Beylikdüzü- Topkapı 37 dakika diye afişler astılar. Ne oldu şimdi?” şeklinde sorular yöneltti.
Belediye üzerine düşeni yapmadı
Metrobüsün geçici bir hizmet olduğunu, uygar bir ulaşım olmadığını her zaman dile getirdiklerini beliten CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Metrobüsün Beylikdüzü’nü taşımayacağını söyledik. Huninin içine insan sıkıştırmak gibi bir şey bu. Metro ertelenip duruyor. Beylikdüzü’nün nüfusu çevresiyle baktığınızda milyona ulaştı. Şu anda insanlar metrobüsten ziyade, İETT otobüslerini arar duruma geldi” diye konuştu.
Bu konuda Beylikdüzü Belediyesi’nin üzerine düşeni yapmadığını çok net bir şekilde ifade edebileceğini söyleyen İmamoğlu, “Kendisine, Büyükşehir Belediyesi’ne ısrarcı olmasını, bizim de üzerimize düşeni yapacağımızı söyledim. Maalesef gerekli ilgiyle karşılaşamadık” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, konuyla alakalı teferruatlı bir rapor hazırlayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge olarak sunacaklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri