Beylikdüzü CHP'den 18 MART'A "DUR!"

CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş, Beylikdüzü’ndeki “8 adet yeşil alanın 3 yıllığına büfe ve çay bahçesi olarak kiraya verilmesi” için 18 Mart’ta yapılacak ihalenin, etik olmadığını, hemen durdurulması gerektiğini söyledi.

Halka ait yeşil alanların seçime 12 gün kala peşkeş çekilmeye çalışıldığını vurgulayan Demirtaş, “4’ü ‘atanmış memurlardan’, 3’ü CHP’li ve MHP’li ‘seçilmiş belediye meclisi üyelerinden’ oluşan 7 kişilik Belediye Encümeni, seçilmişlerin karşı oylarına rağmen, atanmışların oyları ile yeşil alanların ihaleye açılmasına onay vermiştir. Bu ihaleyi kabul edilemez buluyoruz” dedi.

 Yasal engeli aşmanın yolu: Düşük bedelle kiralama!

CHP’li ve MHP’li üyelerin yerel seçimlerin yalnızca 12 gün öncesinde, adeta “yangından mal kaçırır gibi” açılan ihaleyi durdurmak için büyük çaba sarf ettiğini, ancak başarılı olamadığını kaydeden Demirtaş şöyle devam etti:

 “Bu ihalenin şaibeli olduğunu düşündüğümüz için durdurulması yönünde çaba sarf ettik. Bu ihaleler ile ilgili söylentiler ilçemizde ayyuka çıkmıştır. AK Partili Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un çeşitli derneklere yer tahsis etme sözü verdiği, bedava yer tahsisi yasal olmadığı için düşük bedelle kiralama yoluna gideceği konuşulmaktadır. Yusuf Uzun bu iddialara yanıt vermelidir.”

 Etik olmayan, kamu yararı gözetmeyen, yeşil alanları rant alanına çevirme amacı taşıyan, yerel seçimlerden yalnızca 12 gün önce yapılacak olan bu ihalenin “derhal” iptal edilmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, “İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan oranı ile her fırsatta övünen Belediye Başkanının, yerel seçimlere kısa süre kala yeşil alanları rantiyeye teslim etme çabası, halkı değil rantı düşündüğünü açıkça göstermektedir” dedi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri