BKM’de Sosyal Haklar Semineri

Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı düzenlediği ‘Sosyal Haklar Semineri’ ileüyelerine ve vatandaşlara engelliler için yapılan çalışmalar ile vatandaşların sosyal hakları anlatıldı.

Sosyal haklar ve sosyal kazanımlarla ilgili Ak Parti İstanbul İl Sosyal İşler Birim Başkanı Habibe Başer Çiftçioğlu, Av.CemalDonat, Ak Parti İl EKM Başkanı Mustafa Bügelek ve Ak Parti Beylikdüzü Sosyal İşler Birim Başkanı Şengül Temizci’nin gerçekleştirdiği sunumda Ak Parti iktidarı döneminde engellilerle ilgili yapılan çalışmalar ve vatandaşların sosyal hakları anlatıldı.

Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Demiröz yaptığı açılış konuşmasında ‘Ben bir gözü ağma doğmuş bir babanın oğluyum.Babam engelli olmasına rağmen eğitimiyle , ahlakıyla , saygısıyla … İnsanlar onun yüzüne değil sözlerine bakarlardı.Biz babamızın engeliyle hiçbir zaman yıpratılmadık.Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Allah korusun yarın bu sosyal haklardan kendimiz yararlanacak duruma gelebiliriz.’İfadelerini kullandı.

Haklarımızı öğrenmeliyiz

Demiröz’ün ardından söz alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Devletimizin vatandaşlarımız için ürettiği hakları öğrenmeliyiz.Buda ancak bu tip toplantılarla gerçekleşir.’ Diyerek Seçim sürecine girmişken insanları siyasetten arındıran ve bilgilenmelerini sağlayan İlçe Başkanı Demiröz’e teşekkür etti.

Olmaz Diyerek Kalkınmamızı Engelledik

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen seminere katılan İstanbul İl EKM Başkanı Mustafa Bügelek ise  yaptığı konuşmada şunları kaydetti; 2000’li yılların başında engelli arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde konuşmalarımız hep aynıydı.Acaba olur mu ? sorusunun cevabı hep aynı oldu.

Verdiğimiz bu cevaplar yüzünden kendimizi geliştiremedik , ülkede ki engelli vatandaşlarımızın kalkınmasını sağlayamadık. Ak Parti iktidarı döneminde engelliler kanunu çıktı , ardından BM’lerin yayınladığı bildirgeye taraf ülke olduk , 2010 Referandumunda pozitif ayrımcılık ayrımcılık değildir maddesini anayasaya koyarak engelliler için çıkmış kanunlar güvence altına alındı.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri