“ Bu rant ve rantiyecilikten başka bir şey değildir ”

MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, İBB'nin planlamaları gizli kapaklı yaptığını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5 binlik nazım imar planlarıyla

 Yazılı bir açıklama yapan Türkyılmaz, AKP'li İBB'nin bu planları herkesten saklayarak yaptığını belirtti. Türkyılmaz, "sizlerin ya bu işi bilmediğinizi yada buralardan bir şeyler beklediğinizi düşünmekteyiz. Belediyecilik insanların rahat yaşaması ve yaşam tarzının yüksek standartlara ulaştırmak için yapılmalıdır. "Buraları bizim olsun da insanların yaşamı nasıl olursa olsun" zihniyetinin belediyecilikle alakası olmayıp; bu "rant ve rantiyecilikten" başka bir şey değildir. Büyükşehir, bu planları resmen dayatma ile uygulamaya koymak istemektedir" dedi.
“Bu plan vatandaşlar için büyük sıkıntı”
MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz'ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Hazırlanan; Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Bilgilendirme Toplantısı İle Geçtiğimiz Günlerde Sunuldu.Tüm Silivri Kamuoyunun ve Silivrili vatandaşlarımızın bu planla ilgili olumsuz tepkileri ortada. Yeni Yapılan 1/5 bin'lik planlar çerçevesinde sahil kesiminde kıyı şerit çizgisi olarak 50 m. alan belirlenmiş olup bu alanlarda kalan tüm yapıların imar izinleri iptal edilerek yeşil alana çevrilmiştir. Buna ilaveten yol ayrılmış ve yolun üst tarafına 50 m. pansiyon alanı olarak planlanmıştır. Takribi olarak denizden 120 m. bir mesafe çekme olacaktır. Ayrıca şehir merkezinde yoğunluğu azaltmak amacı ile mevcut imar durumları 2/3 oranında azaltılmıştır. Bu plan, şehir merkezinde yoğunluğu azaltır ama çarpık yapılaşmaya neden olur. Çünkü son dönemde yapılan yeni İnşaat sayısı çok fazla ve tümü 5 ila 8 kat arasındadır.Yeni yapılan bir binanın ömrünün en az 50 yıl olduğunu varsayarsak, bu binaların da yıkılıp yeni planlara uydurulması hayli zaman alır. Yeni planlardan etkilenen vatandaşlara kayıpları oranında E-5 üst kesiminden imar arttırımı ile taşıma öngörülüyor. Bu da saçma bir çözüm ve kişilerin mağduriyetini gidermede eksik kalır. Çünkü merkezdeki bir arsanın üzerine yapılacak bina çok farklı amaçlar için kullanılabilecekken (dükkan, büro, ofis vs..) E-5 üst bölgesinde sadece konut amaçlı kullanılabilecek olup fiyatları da merkezdeki emsallerinden düşük olacaktır.Sonuç olarak merkezdeki arsası olanlardan ziyade kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılması yakın zamanda gündeme gelecek olan binalarda oturan vatandaşlar için de büyük sıkıntı oluşacaktır. (6 katlı bir bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığında yerine sadece 2 katlı bir yapı yapılacak diğer 4 kat E-5 üst bölgesine taşınacak, kimin merkezde kalıp kimin taşınacağı ciddi sorunlar yaratacaktır.)
“Silivrili vatandaşların fikri alınmadan bu plan nasıl yapıldı?”
Belediyecilik konusunda her zaman iddialı olduklarını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Bu kadar kapsamlı ve geniş kitleleri ilgilendiren planların yapılması esnasında nasıl olur da Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızın fikrini alma gereğini görmez. Silivri Belediye Başkanı da dahil olmak üzere İmar Müdürlüğü ve Harita Planlama Müdürlüğü’nün de hiçbir bilgisinin olmaması, planların gösterilmemesi ve yapım aşamasında görüşlerinin alınmaması hayli manidardır.Silivri Belediyesi, mevcut Büyükşehir Belediyesi ile aynı partiden olmaması sebebiyle Belediye Başkanı'na bilgi verilmemiş olabilir. AKP'li meclis üyeleri de mi bu konuyla ilgili bilgilendirilmemiştir? İmara açacağınız yeni bölgeler için planlarınız olabilir ve bunları uygulayabilirsiniz. Bölge insanının yaşamını sürdürdüğü yerleşim alanıyla ilgili mevcut belediyeyle bilgi alışverişi yapılmadan ortaya konan imar değişikliği ile; bizlerde Silivri halkı gibi sizlerin ya bu işi bilmediğinizi yada buralardan bir şeyler beklediğinizi düşünmekteyiz.
“Yapılan hatalar zincirine yenisi eklenmiştir “
Bildiğimiz kadarıyla, Gazitepe Mahallesi'nde de havaalanı ile ilgili uygulamayı düşünülen imar projesi gerçekleşmeyecektir. Havaalanı bölgeden gittiyse buradaki yaşayan vatandaşları gelecekte buna benzer sorunlarla karşılaşmaması için uygulamayı düşündüğünüz imar planlaması da bir an önce çözüme ulaştırılmalıdır. Değişiklik yapmayıp, TOKİ veya buna benzer kurumların arazileri toplayıp aldıktan sonra imar değişikliği ile istediği projeyi uygulaması;  Gazitepe'deki vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden olacaktır. Gazitepe Mahallesi’nin bu mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Bu işlerin vebali çok ağır olacaktır. Son gelişmelerle mahalle yaptığınız orman köyleriyle ilgili bazı köylerin köy tüzel kişiliğine ait olan yerlerini TOKİ'ye tahsis edildiğini zannedersem meclis üyeleri de biliyordur.Herkes Silivri merkezindeki trafik probleminden ve imar ile ilgili sıkıntıdan bahsediyor. Silivri'de yapılaşmanın, E-5'in kuzeyine kayması gerektiğini söylerken; bunu çok basit ama yapılamayan sonuçlarını irdelemiyor Silivri Belediyesi ve Silivri Adliyesi‘nin sıkışık bölgeye inşa edilmesi sonucunda trafik daha da yoğunlaşmıştır. Bu kamu kuruluşlarını E-5'in kuzeyine yapsaydınız, Silivri’nin yoğun olan trafik sorunu da çözerdiniz. Her zaman olduğu gibi maalesef herkes geçmiş dönmeleri suçlayıp duruyor. Kendi yaptıklarını görmezlikten geliyorlar. Çok yakın zamanda yapılanlar bile hatalar zincirine yenisini eklemiştir.
“Büyükşehir bu planları resmen dayatma ile uygulamya koymak istiyor”
Belediyecilik insanların rahat yaşaması ve yaşam tarzının yüksek standartlara ulaştırmak için yapılmalıdır. "Buraları bizim olsun da insanların yaşamı nasıl olursa olsun" zihniyetinin belediyecilikle alakası olmayıp; bu "rant ve rantiyecilikten" başka bir şey değildir.Büyükşehir, bu planları resmen dayatma ile uygulamaya koymak istemektedir. Bu planların yapıldığını bildikleri halde müdahil olmak için Silivri Belediyesi'nin gerekli çabayı gösterip göstermediği de bir soru işaretidir. Bu AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Silivri'ye verdiği bir ceza mıdır? Yoksa yaklaşan yerel seçimlerde kullanmak için yarattığı bir koz mudur?
“Bilgilendirme toplantısı plan onaylanmadan yapılır”
AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş, bu iş mesleği ve branşı olduğu halde konuyu ya atlamış veyahut önemsememiş ki planlar onaylandıktan sonra askı sürecinde kendini bu işin içinde yokmuş gibi göstererek kendi parti binalarında bilgilendirme toplantısı yapmıştır. Bence, herkesin bildiği gibi bilgilendirme toplantısı; söz konusu olay gerçekleşmeden yapılır.Hafta sonu Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar ile birlikte CHP ve AKP meclis üyeleri, Silivri'yi teknik olarak imar konusunda bilen uzman kadrolarla bir araya geldiler. İnşallah, itiraz süresi içinde çözüm odaklı bilgi alışverişi paylaşımı yapılarak; Silivri için yaşanabilir, insanların mağdur olmadığı bir imar planı ortaya çıkar. Bu konuyla ilgili emeği olan ve olacak herkese çok teşekkürler. Saygılarımızla.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri