BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEM

KANDEMİR; BANA YAPTIKLARINI BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEM Silivri Belediye Meclisinde gündem dışı konuşmak isteyen Kandemir Başkan Işıklar’ın engeline takıldı.

Mecliste söz alamayan ve CHP Gurup odasında basın toplantısı yaptığı sırada güvenlik güçleri tarafından dışarıya çıkması istenen Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir; “ Bana yaptıklarını onun burnundan fitil fitil getireceğim” dedi. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın mecliste gündem dışı konuşma yapmasına izin vermemesi üzerine Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, CHP Gurup Odasında basın açıklaması yaptı.  CHP Gurup odasında basın açıklaması yapan Kandemir, mecliste gündem dışı yapacağı konuşma metnini de basın mensuplarıyla paylaştı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu yaptığı davranışı anti demokratik bulduğunu söyleyen Kandemir; “Yazılı önerge veriyorum uzun diyor. Sözlü açıklama yapıyorum, sözlü önerge vermek istiyorum ona da izin vermiyor Bunun neresi demokratik? Neden korkuyor? Ben İBB meclis müdürüne danıştım. Söz hakkımın olduğunu söyledi. Koskoca İBB Meclis Müdüründen daha mı iyi bilecek meclis yönetmeliğini Özcan Işıklar. Özcan “30 senelik siyasetçiyim” diyor. Demek ki hala bu işi bilmiyor. Ben Silivri halkını temsil ediyorum ve bana söz vermek zorunda.” dedi.

KANDEMİR 22-D’NİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK  

 Mecliste gündem dışı yapacağı konuşma metnini basın mensuplarıyla paylaşan Kandemir,                                 22-D Doğrudan Mal ve hizmet alımları konusuna değindi. Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Özel Kalem Müdürlüğünü örnek gösteren Kandemir “2011 yılında yıllık 22-D harcamaları yılında 11,5 trilyon iken,2012 yılında 22-D harcamaları 22 trilyona çıkmıştır. Azalırken artmıştır. Kimse kalkıp bana belediyenin 130 trilyonluk bütçesi içinde 70-80 milyarlık miktarın önemli olmadığını söylemesin. 22-D alımlarında bir usulsüzlük var. Ve ısrarla yazılı ve sözlü olarak sormama rağmen bana iki satır yazı yazarak, “  Burada usulsüzlük yok “ diye cevap veriyorlar. Ben kaç yıllık mali müşavirim. Ve neyin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Ortada afet yok deprem yok  ve her hangi bir felaket yok ama yapılan her işlem ve harcama 22-D üzerinden yapılıyor. Kimse bana burada usulsüzlük yok demesin ” dedi.

“YİĞİT LAKABIYLA ANILIR”

Silivri Belediyesinde çalışan bazı belediye personelinin mesai saatlerine uymadığını söyleyen  Kandemir; Bazı personeller belediyeye ait sivil plakalı araçları mesai dışında özel işlerinde kullanıyor. Bir devlet memuru da kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranıyor. Bu devlet memuru Ömer Sebahattin Çetin. Strateji Planlama Müdürlüğünün başında olan Tavuk Ömer’den bahsediyorum. Kimse kızmasın. Yiğit lakabıyla anılır. Bakın Lokantacı Hüseyin  Ateş’e Horoz Hüseyin diyorlar ve o kızmıyor. Bu kişi Milliyet Blog’da başkana, meclis üyelerine, muhasebe çalışanlarına Namussuz şerefsiz demiştir. Sonrada genel koordinatör olarak ödüllendirilmiştir. Yakında başkan yardımcısı olursa Silivri’ye güzel hizmetleri olacağını düşünüyorum. Belediyenin içindeki bazı personeller kendilerine çeki düzen versinler. Belediyeye ait araçları kendi özel işlerinde kullanmazlar. Ben bu konuda onları uyarıyorum. Mecliste konuşacaklarımda bunlardı. Sayın Başkan neden korkuyor anlamış değilim. Ama korkunun ecele faydası yok.” dedi.

 

 

BANA YAPTIKLARINI BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM

Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir CHP Gurup Odasında basın toplantısı düzenlediği sırada içeriye güvenlik amiri ve güvenlik görevlileri gelerek, Kandemir’in dışarıya çıkmasını istedi. Güvenlik görevlilerine bu tutumu karşısında sinirlenen Kandemir; “ Sizler emir kulusunuz. Ama benim burada odam yok. Ya AK Parti Gurup Odasında Yada CHP Gurup Odasında yapacağım. Söyleyin Başkana bana da bir oda yapsın. Bağımsız Meclis Üyesi odası. Bana mecliste söz vermemesi yetmezmiş gibi bide beni buradan damı çıkartacak. Yazıklar olsun ona. Ama ben onun bana yaptıklarını burnundan fitil fitil getireceğim. Bu yaptıkları yanına kalmayacak” dedi. 

HABER/ FATMA SARIBIYIK   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri