BÜYÜK İKTİDAR İÇİN KENETLENECEĞİZ

Türkiye Ekonomisi’ndeki gerçekleri, devletin resmi kaynaklarından edinilen bilgilerle gündeme taşıyan CHP İstanbul Milletvekili, Ekonomist Müslim Sarı, ülkenin ciddi oranda sıkıntılı bir dönemle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda, “Türkiye Ekonomisi’nde algılar, yalanlar ve gerçekler” başlığı altında gerçekleşen panelde konuşan CHP İstanbul Milletvekili ve Ekonomist Müslim Sarı, devletin bütçe hedeflerinin tutmayacağına temas etti, önümüzdeki aylardan itibaren ciddi oranda zamlar geleceğini söyledi.
Yoğun katılımın gözlendiği panel öncesi, Beylikdüzü’nün yapısı hakkında bilgilendirmelerde bulunan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekonominin gerçeklerini toplumla paylaşmanın son derece önemli olduğunu söyledi.
Türkiye’yi sıkıntılı bir dönem bekliyor
Devletin resmi kaynaklarından edinilen bilgilerle, Türkiye’nin büyüme, işsizlik, enflasyon, dış dengesizlik ve kamu maliyesi alanındaki gerçeklerini sunum eşliğinde anlatan Milletvekili Müslim Sarı, “Türkiye Ekonomisi’nde büyüme oranları durmuş vaziyette. Gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırdığımızda Türkiye’nin daha az büyüdüğünü görüyoruz. Bu, yönetim zaafiyeti olduğunu gösterir” tespitinde bulundu.
İşsizlik daha da artacak
Türkiye’de işsizliğin önümüzdeki dönemlerde daha da artacağını söyleyen Milletvekili Müslim Sarı,  “Gerçek işsizlik rakamlarımız yüzde 18 civarı. İşsizlik azaltılamadığı gibi daha da artacak.  İş gücüne katılım oranı giderek daralmasına rağmen işsizlik artmaktadır” bilgilerini verdi.
Cari açık rekorunu kırdı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri