Büyükanneler, torunlarından ileri

Kadın hakları bakımından Türkiye'nin bugün 163. sırada olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, "Oysa kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Türkiye dünyada bu alanda 2. sırada. Bu da gösteriyor ki, büyükanneler,

CHP'Lİ GÜLSÜN BİLGEHAN MUĞLA'DA

Bölgesel İmece toplantılarının Muğla ayağında CHP'li kadınlarla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, kadın hakları konusunda günümüz Türkiye'sinin geçmişe göre geriye gittiğini öne sürdü.

Bilgehan, "Cumhuriyeti kuranlar, kadının toplumdaki yerinin, o ülkenin düzeyini belirleyeceğini görmüşlerdir. O yüzden, Avrupa ülkelerinden çok önce geçen yüz yılda kadının hak ettiği hakları vermişlerdir. 1934 yılında, yani kadınlara seçme-seçilme hakkının verildiği yıl Türkiye bu alanda dünyada ikinci sırada. Oysa açıklanan raporlara göre günümüz Türkiyesi, kadın haklarında dünyada 163. sırada. Türkiye garip bir ülke haline geldi; büyükannelerin ileri, torunlarının ise geri olduğu bir yer haline geldi" dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı ise, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Samlı, Başbakan’ın CHP’li kadınlara yönelik “tornadan çıkma” sözünü hatırlatarak şöyle konuştu: "Evet biz bir tornadan çıktık. Bu torna, Atatürk ilke ve devrimleridir. Cumhuriyetin temel değerleridir. Hukukun üstünlüğüdür. Doğuracağımız çocuklar da bu tornadan geçecek.”

HEM AĞLADI, HEM DE AĞLATTI

Konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan, toplantıya katılanları da ağlatan Zühal Samlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim Başbakan’dan öğreneceğimiz hiçbir şey yok. Ama, Başbakan’ın CHP’li kadınlardan öğreneceği çok şey var. Başbakan’a kadın erkek eşitliğini öğreteceğiz. Biz kadınlara pranga vurmaya çalışıyorlar. 'Üç çocuk doğur' diyerek eve hapsetmek istiyorlar. Bize, 'aynı tornadan çıkmış' diyorlar. O torna, Atatürk ilke ve devrimleri tornasıdır. O torna, Cumhuriyet’in temel değerleri tornasıdır. O torna hukukun üstünlüğü tornasıdır. Çocuklarımız da bu tornadan geçecek."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri