Büyükçekmece meclisine kadın eli değecek

30 Mart günü Büyükçekmece’de yarışacak listeleri belirleyen partilerden CHP, listenin ilk 15 sırası 4 kadın aday göstererek dikkat çekti.

Listelerin belirlenmesiyle Büyükçekmece’de seçim çalışmalarını hızlandıran partiler arasında CHP farklı bir strateji belirledi. Listesine 4 kadın aday alarak, ev hanımlarına daha kolay inmeyi hedefleyen CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Hasan Akgün, bu şekilde hem kendi yükünü hafifletmiş, hem de kaleyi içeriden fetih etmiş olacak

Kadın aday avantaj olacak

Listenin 6. sırasında yer alan Dilek Tekin, uzun yıllardır siyasetin içerisinde olması ve CHP Büyükçekmece Kadın Kolları Başkanlığı yapmış olmasıyla, partili kadınlarla daha iyi iletişim kurulması konusunda nokta atış olarak görülüyor. Büyükçekmece’de esnaflık ta yapan Tekin, Kadın Kolları Başkanlığı döneminde aktif çalışmalarıyla biliniyor.



2009 seçimlerinde de Hasan Akgün’ün listesinde yer alan ve 5 yıldır meclis üyeliği görevinde bulunan Emine Demirci, 2014 seçimlerinde de 9. sıradan listeye girmeyi başardı. Aslen Ankaralı olan Demirci, Büyükçekmece’de diş hekimliği yapıyor.


Büyükçekmece’nin yerlilerinden olan bir başka kadın aday ise Selda Gidişuzkan. Özel bir şirkette çalışan Gidişuzkan, Akgün’ün listesine 11. sıradan girmeyi başardı.

Mimaroba Mahallesini temsilen aday adaylık başvurusu yapan Funda Maral da listenin 15. Sırasında yer aldı. Mali Müşavir olan Maral, bölge esnafıyla iş ilişkileri dolayısıyla Mimaroba’da büyük koz olarak görülüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri