Çatalca’ya Barutçu, Küçükçekmece’ye Karadeniz

AK Parti Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adayları belirlediği İstanbul ilçeleri arasında Çatalca ile Küçükçekmece de yer aldı.

Çatalca’da Savaş Barutçu aday olarak belirlenirken, Küçükçekmece tercihini ise Temel Kazadeniz’den yana kullandı


Kurucu ilçe başkanıydı


2014 yerel seçimleri için AK Parti adına Çatalca için yarışacak aday olarak belirlenen Savaş Barutçu, AK Parti Çatalca’nın kurucu ilçe başkanı olarak görev yapmıştı. Çatalca’nın yerlilerinden olan Barutçu, AK parti için zor olanı başarmaya çalışacak.



İstediğini aldı


Küçükçekmece de ise uzun süredir mevcut Belediye Başkanı Aziz Yeniay’la aralarında soğuk rüzgarların estiği konuşulan Temel Karadeniz’in heyecanla beklediği belediye başkan adaylığı Erdoğan tarafından onandı ve 2014 yerel seçimlerin de başkanlık için AK Parti adına yarışacak.


Yeniay Ankara’ya mı?

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın iki dönemdir başarılı bir şekilde yürüttüğü belediye başkanlığına yeniden aday olmaması ise çeşitli spekülasyonları beraberinde getirdi. Bazı kesimler tarafından Ankara’da görev almak istediği konuşulan Yeniay hakkında bir diğer iddia ise belediye personeliyle alakalı özel bir durumdan dolayı aday olmaması.

Gökhan TIRTIL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri